Saturday , April 20 2024

Rapid Suceava si FC Botosani se confrunta astazi in Cupa Romaniei

.

N meciul este programat pe stadionul Areni, cu `ncepere de la ora 17.30 [i va conta pentru Turul al IV-lea al Cupei Rom=niei n antrenorul Bogdan Tudoreanu nu va putea miza contra boto[\nenilor pe aportul lui Gavriloaia, Corban [i Jalb\ n oaspe]ii au anun]at c\ vor fi `ncuraja]i la Suceava de o galerie de aproximativ 50 de suporteri n partida de ast\zi va fi arbitrat\ de vasluianul Ciprian Amarandei

Areniul g\zduie[te ast\zi un nou episod din seria confrunt\rilor fotbalistice dintre Suceava [i Botosani. Astfel, echipa local\ Rapid Suceava va `nt=lni, cu `ncepere de la ora 17.30, divizionara secund\ FC Boto[ani, `ntr-un meci eliminatoriu `n care miza este calificarea `n turul al V-lea al Cupei Rom=niei.
De[i recunoa[te c\ echipa sucevean\ pleac\ din postura de outsider `n partida de ast\zi, antrenorul Bogdan Tudoreanu consider\ c\ “alb-vi[inii” pot scoate FC Boto[ani din Cupa Rom=niei. “Ne a[teapt\ un meci extrem de dificil `n care vrem s\ ne luam revan[a pentru eliminarea de anul trecut. Am `n]eles c\ oaspe]ii vor alinia prima echip\ pe Areni, dar av=nd `n vedere jocul prestat de noi `n ultimele amicale nu v\d de ce nu am putea produce surpriza. Ne dorim foarte mult s\ aducem o echip\ de Liga I la Suceava”, a spus Tudoreanu.
Antrenorul “ceferi[tilor” nu va putea miza la meciul de ast\zi pe aportul goalkeeperului Gavriloaia, prins `n febra examenelor {colii de Subofi]eri de la C=mpina, precum [i pe serviciile mijloca[ului Corban, acesta din urm\ fiind suspendat din pricina unui cartona[ ro[u primit la un meci disputat de echipa a doua a clubului.
Revenit pe Areni dup\ ce a ratat un transfer la Ceahl\ul, Eusebiu Jalb\ are [anse minime s\ prind\ lotul “alb-vi[iniilor”, mijloca[ul sucevean fiind nevoit s\ parafeze o nou\ `n]elegere contractual\ cu Rapid pentru a avea drept de joc `n noul sezon. Totodat\, prezen]a lui Romaniuc `n echipa de start a gazdelor este pus\ sub semnul `ntreb\rii din pricina unei u[oare accident\ri suferite la antrenamentul de vineri.
De partea cealalt\, FC Boto[ani va poposi pe Areni cu un lot de juc\tori `n care se vor reg\si [i trei suceveni: Tudor Homneac, Paul Bosancu [i Ovidiu Halip, primul av=nd [anse mari de titularizare `n echipa preg\tit\ de Cristi Popovici. De asemenea, oaspe]ii vor fi `ncuraja]i la Suceava de aproximativ 50 de suporteri, conform unui anun] f\cut de unul dintre liderii galeriei boto[anene.
Dac\ boto[\nenii vor disputa pe Areni primul lor meci oficial din nou sezon, “ceferi[tii” au deja dou\ “victime” `n actuala edi]ie a Cupei Rom=niei, dup\ ce au eliminat `n tururile anterioare ale competi]iei grup\rilor Viitorul Vere[ti [i Rapid Dume[ti.
Cele dou\ echipe s-au mai `nt=lnit [i `n editia de anul trecut a Cupei Rom=niei, tot `n cadrul fazei a IV-a a `ntrecerii, c=[tig de cauz\ av=nd atunci FC Boto[ani, care s-a impus pe Areni cu scorul de 3-2.
Partida de ast\zi dintre Rapid Suceava [i  FC Boto[ani va fi condus\ de o brigad\ de arbitrii format\ din Ciprian Amarandei la centru, asistat la cele dou\ tu[e de Ovidiu Artene [i Daniel Hulubei, to]i trei din Vaslui.
~n eventualitatea calific\rii `n Turul al V-lea al Cupei Rom=niei, Rapid Suceava ar mai avea de trecut doar un hop p=n\ la accederea `n [aisprezecimile competi]iei, faza `n care pe Areni ar poposi o echip\ din Liga I. (D\nu] CHIDOVE})

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …