Thursday , April 25 2024

Rapid Suceava şi-a prezentat noile achiziţii de jucători şi obiectivele pentru sezonul 2014/2015

Rapid - conferinta [800x600]

Echipa locală de fotbal a reuşit să transfere nu mai puţin de 8 jucători noi în pauza de vară. Accederea în play-off-ul Ligii a II-a şi calificarea în şaisprezecimile de finală ale Cupei României sunt obiectivele “ceferiştilor” în noul sezon. Lista de achiziţii va fi închisă de mijlocaşul Valeriu Tiron, aşteptat să sosească la Suceava la sfârşitul acestei săptămâni  

Echipa locală de fotbal Rapid CFR Suceava şi-a prezentat ieri, într-o conferinţă de presă ce a avut loc la restaurantul Vivendi, noile achiziţii de jucători şi obiectivele de performanţă pentru sezonul 2014 / 2015.
Gruparea suceveană a fost deosebit de activă pe piaţa de transferuri, reuşind să facă achiziţii pe toate posturile. Opt jucători noi au semnat în această vară cu gruparea de pe Areni: portarul Andrei Roheţki (FCM Dorohoi), fundaşul Florin Plecanciuc (Metalul Reşiţa), mijlocaşii Alexandru Apostol (Concordia), Florin Burcea (Dinamo II), Dragoş Sfrijan (Dunărea Galaţi), Adrian Gheorghiuc (Sporting) şi atacanţii Sascha Marinkovic (FC Voluntari) şi Marius Matei (Dunărea Galaţi).
Bogdan Tudoreanu speră ca aceştia să ajute echipa suceveană să-şi îndeplinească obiective pentru sezonul 2014/2015, accederea în play-off în campionatul Ligii a II-a şi calificarea în şaisprezecimile de finală ale Cupei României. “A fost o perioadă bună de transferuri pentru noi. Am adus jucători de valoare, cu experienţă, de la care mă aştept să ne ajute să ne îndeplinim obiectivele. Nivelul nostru ca şi echipă a crescut mult faţă de sezonul trecut, dar acest lucru trebuie să se vadă pe teren în rezultate”, a declarat şeful băncii de pe Areni.
Roheţki: “Important este să avem linişte financiară”
Revenit între buturile echipe locale după o pauză de patru ani şi jumătate, portarul Andrei Roheţki vede în liniştea financiară cheia succesului în viitorul sezon. “Am revenit acasă cu gândul să ajut această echipă şi mă bucur că dispunem de un lot competitiv. Important este acum să avem linişte financiară, să ne putem gândi doar la jocuri. Aşa ne putem îndeplini obiectivele”, a declarat Roheţki.
Plecanciuc: “Nu mă întorceam dacă nu vedeam seriozitate”
La rândul său, fundaşul Florin Plecanciuc spune că a fost convins să revină pe Areni de seriozitatea afişată în acest moment de conducătorii Rapidului. “Nu mă întorceam la Suceava, dacă nu vedeam seriozitate din partea conducerii şi a patronilor. Sper într-un parcurs cât mai bun în noul sezon. S-a format o echipă bună aici, combinată din tineri şi jucători cu experienţă”, a declarat Plecanciuc.
Cea mai bună campanie de transferuri de la Cetatea încoace
Preşedinte Dumitru Moldovan consideră că echipa locală de fotbal a reuşit în această vară cea mai bună campanie de achiziţii de la Cetatea încoace. “Am adus jucători buni, liberi de contract. Cred că am reuşit cea mai bună campanie de achiziţii de la Cetatea încoace, doar că atunci au venit mulţi jucători de la o singură formaţie (n.r. CS Otopeni), s-au format bisericuţe în cadrul lotului, iar acest lucru a dăunat foarte mult echipei”, a precizat preşedintele Rapidului.
Valeriu Tiron aşteptat la Suceava sub o formă sau alta
Oficialul de pe Areni e convins că, până la finalul acestei săptămâni, se va concretiza şi transferul mijlocaşului basarabean Valeriu Tiron, ultimul jucător de pe lista de achiziţii a Rapidului. “Jucătorul este de acord să vină la noi, impresarul la fel. Rămâne să vedem dacă vine definitiv sau sub formă de împrumut. Tiron este sub contract cu FC Botoşani. Are de luat nişte bani de acolo. Dacă îi primeşte pe toţi, va veni definitiv, dacă nu va veni sub formă de împrumut la noi. Sper ca zilele viitoare va ajunge la Suceava”, a menţionat Dumitru Moldovan.
Tudoreanu: “Nu ştiu dacă suntem pregătiţi pentru promovare”
In ciuda campaniei de achiziţii şi a culoarului bun spre Liga I, antrenorul Bogdan Tudoreanu consideră că formaţia suceveană nu este pregătită să se implice în lupta pentru promovare. “Nu ştiu dacă momentan sunt pregătiţi pentru promovare. In mod evident, seria întâi este mai tare decât în sezonul trecut. Mai toate echipele s-au întărit, iar Săgeata Năvodari, Academica Piteşti şi chiar FC Voluntari cred că se vor bate acolo sus. Sunt singur însă că şi noi vom face o figură frumoasă şi vom reuşi să prindem play-off-ul. Echipa nu este încă omogenă, dar sperăm că odată cu trecerea timpului ne vom lega cât mai bine ca joc. Mă bucur că am început sezonul cu o victorie, chiar dacă jocul de la Miroslava a fost mai greu decât o arată scorul de 3-0. Important este însă rezultatul. Mai avem un tur şi sper să reuşim să aducem o echipă de Liga I la Suceava”, a precizat Tudoreanu.
Vor juca pe prime de 1.500 de lei la victorie
De altfel, jucătorii rapidişti ar avea un motiv în plus să tragă pentru promovare, unul de ordin financiar. “In noul sezon, vor primi câte 500 de lei pentru fiecare punct câştigat, iar în caz de promovare vor încasa prime duble, adică 1.000 de lei de punct” a precizat preşedintele Dumitru Moldovan, care a vorbit şi despre bugetul echipei, acoperit în marea lui parte din banii veniţi de la Primărie. “In acest an, avem un buget de 1.000.000 de lei de la Primărie, din care, până acum, am primit numai 450.000. Sper să primim toţi bani până la finalul anului, iar cu ajutorul sponsorilor să fim cu salariile la zi şi jucătorii să se gândească doar la fotbal”, a spus oficialul Rapidului.
Speră să-şi suplimenteze bugetul cu bani din drepturile TV
Dumitru Moldovan speră ca bugetul echipei sucevene să fie suplimentat cu nişte bani din drepturile TV. “Firma care se ocupă de drepturile TV are termen să negocieze cu televiziunile până pe 15 septembrie. Atunci vom afla pe ce sumă ne putem baza. Cert este ca toate echipele din Liga a II-a vor lua o sumă egală”, a spus Moldovan.
Nu-şi mai fac probleme cu omologarea stadionului Areni
Preşedintele “ceferiştilor” nu-şi face absolut nicio grijă că stadionul Areni nu va fi omologat pentru a găzdui meciuri de Liga a II-a în viitorul sezon. “Vineri, revine reprezentantul Federaţiei la Suceava. Nu mai este niciun fel de problemă în privinţa omologării stadionului. Toate cerinţele care ne-au fost impuse au fost îndeplinite. Mai avem de aşteptat doar expertiza asupra tribunei a II-a, care are şanse mari să fie redeschisă”, a declarat Dumitru Moldovan, care a precizat că preţul de intrare la meciurile Rapidului va rămâne acelaşi, adică 5 lei.
Rapid Suceava va debuta în noua ediţie de campionat a Ligii a II-a, sâmbătă, pe terenul celor de la Farul Constanţa. (Dănuţ CHIDOVET)

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …