Friday , April 19 2024

Rapid Suceava – Petrolul Ploieşti, în optimile de finală ale Cupei României

Rapid - conferinta [800x600]


Sorţii au decis. Rapid CFR Suceava va înfrunta în optimile de finală ale Cupei României formaţia Petrolul Ploieşti, nimeni alta decât câştigătoarea trofeului în 2013. Tinând cont că stadionul Areni nu dispune de instalaţie de nocturnă, meciul va avea loc cel mai probabil pe stadionul “Municipal” din Botoşani, pe 29 sau 30 octombrie.
Bogdan Tudoreanu încă speră ca rapidiştii să joace pe stadionul Areni şi a anunţat că “lupii galbeni” nu vor avea o misiunea tocmai uşoară în optimi. “A fost o tragere la sorţi bună pentru noi, în sensul că vom întâlni o echipa titrată, una dintre cele mai puternice din România. Petrolul este mare favorită la calificare. Poate că celor din Ploieşti li se pare un joc uşor, dar nu va fi deloc aşa. Sunt sigur că le vom pune mari probleme. Speranţa noastră este că vom juca acasă, să avem publicul în spate. Dacă vom juca pe Areni, sunt sigur că stadionul va fi plin şi vom avea şanse mari să facem un joc bun, o figură frumoasă. In principiu, noi ne-am atins obiectivul pentru această competiţie. Am vrut să ajungem în şaiprezecimi şi am reuşit chiar mai mult de atât, am eliminat o formaţie de Liga I”, a declarat antrenorul Rapidului.
Matei: “Trebuie să demonstrăm că parcursul nostru de până acum nu a fost întâmplător”
Golgheterul echipei sucevene, Marius Matei, spune că rapidiştii trebuie să demonstreze în meciul cu Petrolul că nu au ajuns întâmplător până în optimile de finală ale Cupei României. “Intâlnim o echipă bună şi trebuie să demonstrăm că parcursul nostru de până acum nu a fost întâmplător. Mă aştept la un meci frumos, în care nu avem de ce să intrăm cu emoţii pe teren”, a declarat Marius Matei.
Tiron: “Nu joci cu Petrolul în fiecare zi. Cred că toată Suceava va veni la Botoşani”
La rândul său, basarabeanul Valeriu Tiron este convins că toată suflarea fotbalistică din Suceava va fi alături de rapidişti indiferent dacă meciul cu Petrolul se va juca pe Areni sau la Botoşani. “Dacă vom juca acasă, cu ajutorul publicului, putem face o figură frumoasă. Dacă vom juca la Botoşani, cred că toată Suceava va veni la Botoşani. Nu joci cu Petrolul în fiecare zi. O motivaţie mai mare pentru noi ca jucători nu există. Am mai jucat contra Petrolului cu FC Botoşani. Este una dintre cele mai puternice echipe din România, cu jucători experimentaţi, cu o tehnică şi o posesie bună”, a spus Tiron, care a precizat în spirit de glumă că regretă un singur lucru: că nu va putea face schimb de tricouri cu Adrian Mutu după meciul din Cupă.
Mulţescu: “Nici nu se pune problema să nu ne calificăm mai departe”
De partea cealaltă, antrenorul Petrolului, Gigi Mulţescu, a declarat pentru site-ul oficial al clubului prahovean că formaţia sa a avut noroc la tragerea la sorţi şi că trebuie să profite din plin de această şansă pentru a ajunge în sferturile Cupei României. ”Am avut parte de o tragere la sorţi bună, mai bine de atât nu puteam pica. Va fi o deplasare lungă şi obositoare, dar indiferent de condiţii noi trebuie să câştigăm. Cupa României este unul dintre obiectivele noastre, aşa că nici nu se pune problema să nu ne calificăm mai departe. Asta nu înseamnă că ne vom subestima adversarul, dar trebuie să fructificăm plusul de valoare pe care îl avem”, a declarat Gigi Mulţescu.
Fondat în anul 1924, Petrolul Ploiesti are în palmares patru titluri de campioană naţională şi trei Cupe ale României, ultima câştigată în anul 2013. Clubul prahovean este cotat de site-ul transfermarkt la o valoare totală de 17,28 milioane de euro. Cei mai scumpi jucători pregătiţi de Gigi Mulţescu sunt Juan Albin (2,4 milioane de euro), Toto Tamuz (1,7 milioane), Pablo de Lucas (1,5 milioane), Jean Alcenat (1,4 mi-lioane) şi Sony Mustivar (1,3 milioane).
Programul optimilor de finală:
Rapid Suceava – Petrolul Ploieşti
CS Mioveni – Dinamo Bucureşti
Rapid Bucureşti – CFR Cluj
CSMS Iaşi – Steaua Bucureşti
Oţelul Galaţi – Pandurii Târgu Jiu
Ceahlăul – ASA Târgu Mureş
CSU Craiova – FC Viitorul
Universitatea Cluj – FC Braşov
Datele exacte şi orele de disputare a jocurilor vor fi stabilite de televiziuni. (Dănuţ CHIDOVET)

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …