Thursday , April 25 2024

Rapid Suceava, debut victorios de retur

N `n runda inaugural\ a sezonului de prim\var\, echipa preg\tit\ de Ioan Radu s-a impus, cu scorul de 3-1 (2-1), `n fa]a celor de la Politehnica Gala]i, `ntr-un meci disputat, ieri, pe stadionul Areni n toate golurile sucevenilor au fost marcate de Liutec (’16, ’31, ‘86), reu[ita de onoare a oaspe]ilor fiind semnat\ de B\nic\ (‘43)

Primavara a venit cu patru zile `nt=rziere pe Areni. A adus-o atacantul {tefan Liutec, a c\rui hattrick a fost sinonim cu prima victorie a echipei locale Rapid Suceava `n acest an, scor 3-1, `n compania grup\rii Politehnica Gala]i, `ntr-un meci cont=nd pentru runda inaugural\ a returului Ligii a III-a.
Aflat\ la prima partid\ oficial\ cu Ioan Radu la [efia b\ncii tehnice, gruparea “ceferist\” a `nceput `n for]\ meciul, astfel c\ P\[c\nu] a tras primul semnal de alarm\ la poart\ g\l\]ean\ `n minutul 8, c=nd l-a luat la ]int\ pe portarul Stoica cu un [ut din 16 metri.
Instalate confortabil `n jum\tate de teren advers\, gazdele au ie[it din nou la ramp\ `n minutul 13, c=nd acela[i P\[c\nu] a solicitat penalty la o interven]ie a unui funda[ advers `n careu, dar arbitrul Ionu] Br=nzei a mutat infrac]iunea `n afara suprafe]ei de pedeaps\. Din lovitura liber\ dictat\ de centralul boto[\nean, Zaremba a lovit transversala, de unde mingea a ajuns la Liutec, care a [utat `ns\ `n goalkeeperul advers dintr-o pozi]ie excelent\.
Rapidi[tii au spart ghinion `n minutul 16, c=nd Golofca executat o faza fix\ din banda dreapta, Hrimiuc a prelungit cu capul pe spate, iar Liutec a fentat jocul al offside al g\l\]enilor, deschiz=nd scorul cu un [ut din c\dere.De partea cealalt\, trupa lui Dan B\ncil\ a scos capul de la cutie abia la jum\tatea primei reprize, c=nd Sterian a solicitat `n zadar o lovitur\ de pedeaps\, faza st=rnind rumoare pe banca de rezerv\ a oaspe]ilor.
~n replic\, “alb-vi[inii” [i-au dublat avantajul `n minutul 31, c=nd Ghiviziu a centrat de pe partea dreapt\, P\[c\nu] a repasat scurt la marginea careului mic, de unde Liutec a `ndeplinit o simpl\ formalitate pentru 2-0. Profit=nd de u[oara relaxare din tab\ra sucevean\, Politehnica a redus diferen]a cu dou\ minute `nainte de pauz\, cand B\nic\ a primit o centrare de pe partea st=ng\ [i l-a executat pe Pascal cu un [ut puternic sub tranversal\.
“Ceferi[tii” au avut [ansa de a-[i reface avantajul `n minutul 55, c=nd Zaremba a executat o lovitur\ liber\ din banda st=ng\, Hrimiuc a deviat cu capul spre col]ul lung, dar Stoica a fost pe faz\ [i respins `n corner. Peste alte cinci minute, acela[i Zaremba a cerut penalty dup\ o ie[ire imprudent\ a portarul advers, dar centralul `nt=lnirii a l\sat jocul s\ curg\ spre disperarea mijloca[ului rapidist.
~n ultimul sfert de or\ al jocului, Ioan Radu a sunat retragerea, astfel c\ oaspe]ii au avut dou\ ocazii a restabili egalitatea prin nou-intratul Chiriac [i Cristian, ambele fiind `ns\ rezolvate de Pascal.
Gazdele au sc\pat definit de emo]ii `n minutul 86, c=nd Golofca a sc\pat pe un contraatac pe partea dreapt\, a centrat perfect pentru Liutec [i atacantul adus `n iarn\ de la FC Panciu a realizat hattrickul cu un [ut de centrul careului mare.
Scor final 3-1 [i rapidi[tii `[i trec `n cont prima victorie din mandatul lui Ioan Radu.
Rapid Suceava: Pascal – Sp\tar, Breniuc, Hrimiuc, Pl\mad\ – Ghiviziu, Vaida – P\[c\nu], Zaremba, Golofca – Liutec. Antrenor: Ioan Radu. Au mai intrat: Olariu, Vi]el, Corban [i C. Ciurl\.
Politehnica Gala]i: Stoica – Hristian, Coman, Stamate, Grosu, Cristian, F\lcaru, Chiri]\, B\nic\, Agbleta, Sterian. Antrenor: Dan B\ncil\. Au mai intrat: Duman, Chiriac, Pavel [i Curmei.

N Rezulatele etapei a XVI-a:

Petrotub Roman – Luceaf\rul Mihai Eminescu 4-0
CSM Foc[ani – ACS Bac\u 0-4
Rapid Suceava – Politehnica Gala]i 3-1
CSM Pa[cani –CS Panciu 4-2
O]elul II Gala]i – Cetatea Târgu Neam] 9-0
FCM Bac\u – FCM One[ti 5-0*
*meci `ntrerupt `n minutul 44
Aerostar Bac\u [i Ceahl\ul II Piatra Neam] au stat.

Urcat\ pe locul 10 `n clasamentul seriei, Rapid Suceava se va deplasa runda viitoare pe terenul forma]iei ACS Bac\u, una dintre cele doua pretendente la promovarea `n liga secund\. (D\nu] CHIDOVE})

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …