Thursday , March 28 2024

Rapid, învinsă în ultimul minut de prelungire în meciul de la Bacău

Echipa suceveană a cedat sâmbătă, pe terenul celor de la SC Bacău, cu scorul de 3-4, în ultima etapă din cadrul turului play-off-ului Ligii a II-a. Golurile “ceferiştilor” au fost marcate de Ghiorghiciuc, Vornicu şi Marinkovic (penalty). Băcăuanii au marcat golul victoriei în cel de-al patrulea minut de prelungire, dintr-o lovitură de la 11 metri

Liga 2. Bacau - Rapid [800x600]

Rapid Suceava a fost învinsă cu un specta-culos scor de 3-4, printr-un gol încasat în prelungiri, meciul disputat sâmbătă pe terenul celor de la SC Bacău, în ultima etapă din cadrul turului play-off-ului Ligii a II-a.

Gazdele au început în forţă întâlnirea, reuşind să deschidă scorul încă din minutul 2, când Neagu a înscris la colţul scurt dintr-o lovitură liberă de la 22 de metri. Peste doar şase minute de joc s-a făcut 2-0 pe tabela de marcaj de pe stadionul “Letea” după ce Pascal a scăpat mingea din braţe la un şut trimis de Pungă, iar Vraciu a reluat în plasă din doi metri. In minutul 17, trupa lui Cristi Popovici părea că a rezolvat meciul, după ce acelaşi Vraciu a centrat de pe partea stângă, iar Dumitriu a pus latul din interiorul careului pentru 3-0. “Ceferiştii” au pus stăpânire pe joc până la pauză, dar portarul Miron a avut emoţii doar la devierea lui Mihălăchioae, aproape de autogol în minutul 25.

Rapidul a redus din handicap la opt minute de la reluare, atunci când Ghiorghiciuc a reluat acrobatic, din marginea careului, o centrare de pe partea dreaptă trimisă de Golofca. Formaţia băcăuană a avut în mai multe rânduri posibilitatea de a reface diferenţa de trei goluri, dar Pungă l-a luat la ţintă pe Pascal din poziţie ideală, iar mai apoi Pavel nu a speculat culoarul din faţa sa, fiind blocat în extremis de Ferariu.

In minutul 89, Marinkovic şutează din afara careului, Miron scapă mingea în faţă, iar nou-intratul Vornicu a reluat-o sub bara transversală. Mai mult, la următoarea fază, acelaşi Vornicu este faultat în careu de către Dumitriu, arbitrul a indicat penalty, iar Marinkovic a înscris de pe punctul cu var de la 11 metri. Trupa lui Bogdan Tudoreanu nu a plecat însă cu vreun punct din oraşul lui Bacovia, portarul Pascal fiind nevoit să se recunoască învins pentru a patra oră la ultima fază a meciului, în mi-nutul patru de prelungire, când Bălan l-a faul-tat pe Dumitriu în interiorul suprafeţei de pedeapsă, iar Neagu a închis tabela de marcaj la 4-3 din penalty.

Sport Club Bacău: Miron – Mihălăchioaie, Burcă, I. Ursu (‘62 Taban),  Drugă – Adăscăliţei, – Căinari (‘55 A. Pavel), Dumitriu, Pungă – C. Neagu, C. Vraciu (‘75 Curiliuc). Antrenor: Cristian Popovici.

Rapid Suceava: Pascal – D. Bălan, R. Soare (‘51 Ferariu), Plecanciuc (‘82 Săvoaia), Al. Apostol – Sumanariu, Onciu – Marinkovic, Ghiorghiciuc (‘75 Vornicu), Golofca – Buziuc. Antrenor: Bogdan Tudoreanu.

Popovici: “Era cât pe ce să o păţim”

La final, antrenorul Cristi Popovici a recunoscut că băcăuanii erau să o păţească. “A fost un joc spectaculos din toate punctele de vedere, un joc pe care puteam să-l decidem din prima repriză, ţinând cont ca am avut 3-0 în minutul 17. Din păcate, în repriza a doua nu am reuşit să jucăm de aceiaşi manieră. Chiar am avut o discuţie cu jucătorii la pauză, în care le-am spus că se poate întampla orice la acest meci pentru că era un meci lipsit de miză. In fotbal s-au văzut o sumedenie de întoarceri de scor şi era cât pe ce să o păţim”, a spus Popovici.

Rezultatele etapei a V-a din play-off:

FC Voluntari – Academica Argeş 1-1

SC Bacău – Rapid Suceava 4-3

CF Brăila – Gloria Buzău 3-2

Rapidul va avea şansa revanşei sâmbătă, când SC Bacău va veni pe Areni, în prima etapă din returul play-off-ului. (Dănuţ CHIDOVET)

Vezi si

LPS Suceava se menține pe podium în Liga Elitelor U14

LPS Suceava a rămas pe podium în Liga Elitelor U14, după ce a câștigat derbyul …