Friday , March 29 2024

Rapid încetează colaborarea cu antrenorul Marin Barbu

Rapid - out Barbu - Moldovan

Anunţul a fost făcut de preşedintele Rapidului, Dumitru Moldovan, care a precizat că, începând din acest an, de antrenamente se va ocupa doar Bogdan Tudoreanu. Ferariu şi Bâgu, ambii de la Sporting, sunt aşteptaţi luni la reunirea lotului “ceferist”. Rapidul vrea bani în schimbul transferului lui Cornel Căinari la SC Bacău

Rapid Suceava va începe pregăti-rile de iarnă fără antrenorul Marin Barbu. Anunţul a fost făcut ieri de către preşedintele Dumitru Moldovan, care a confirmat că începând din acest an de antrenamentele “ceferiştilor” se va ocupa doar Bogdan Tudoreanu. In perioada petrecută pe Areni, “Magiun” s-a ocupat de pregătirea echipei, dar nu a avut un contract de antrenor semnat cu Rapid.
Tot la capitolul plecări, Dumitru Moldovan a precizat că Rapidul s-a despărţit în mod oficial doar de doi jucători: Florin Plămadă şi Daniel Cristescu. Dat ca şi transferat la FC Universitatea Craiova, fundaşul Daniel Bălan nu a semnat încă cu gruparea din Bănie, lăsând să se înţeleagă că ar fi dispus să continue pe Areni dacă va fi la zi cu banii.
De altfel, preşedintele Moldovan le-a dat asigurări jucătorilor rămaşi pe Areni că-şi vor primi salariile la timp atât vreme cât va exista linişte la echipă. “Jucătorii trebuie să înţeleagă că vor fi cu banii la zi atâta timp cât va fi linişte la echipă. Asta ne-a promis şi domnul primar. Este nevoie de mai multă seriozitate la club, să nu se mai întâmple ce s-a întâmplat la vreo câteva meciuri din tur”, a mai spus Moldovan.
Ferariu şi Bâgu, aşteptaţi la reunirea “ceferiştilor”
La capitolul achiziţii, rapidiştii au două ţinte clare din curtea concitadinei Sporting, e vorba de Constantin Ferariu şi Răzvan Bâgu.
“Marţi am avut o discuţie cu domnul Prichici (n.r. patronul Sportingului), iar acesta s-a arătat dispus să ne cedeze orice jucător. Deocamdată ne dorim doi jucători de la Sporting, este vorba de Ferariu şi Bâgu. Am avut o discuţie de principiu cu cei doi, iar luni îi aşteptăm la reunirea lotului”, a precizat oficialul clubului Rapid.
Nu sunt interesaţi de jucătorii daţi afară de la Botoşani
Preşedintele “ceferiştilor” s-a interesat şi de soarta jucătorilor daţi afară recent de la FC Botoşani, dar exclude ca vreunul dintre ei să vină pe Areni. “Dacă ar fi fost jucători tineri, cei de la Botoşani ar fi fost de acord să-i cedeze la Suceava şi să le plătească ei o mare parte din salariu. Sunt însă jucători de o anumită vârstă, la care Botoşaniul a renunţat definitiv, iar noi nu avem în acest moment cu ce le sa-tisface pretenţiile financiare”, a mai spus Dumitru Moldovan.
Rapidiştii nu vor să renunţe cu una cu două la Căinari
Moldovan a explicat şi situaţia mijlocaşului Cornel Căinări, fotbalist care şi-a manifestat dorinţa de părăsi Rapidul pentru a semna cu SC Bacău. “Căinari mai are contract cu Rapid până în vară, contract înregistrat la AJF. El şi-a făcut treaba pe Areni şi nu vrem să-l ţinem cu forţa aici. Plecarea lui depinde însă de pretenţiile pe care le vor avea domnii Prichici şi Clim”, a precizat preşedintele Rapidului.
Reunirea lotului “ceferist” este programată pentru luni, 20 ianuarie. (Dănuţ CHIDOVET)

Vezi si

Fotbal. Bucovina Rădăuți începe play-off-ul cu un meci pe teren propriu

Echipa antrenată de Ovidiu Murariu înfruntă sâmbătă, de la ora 15.00, formația FC Bacău Bucovina …