Friday , March 29 2024

Rapid CFR poate intra în istoria fotbalului sucevean după meciul de astăzi cu Petrolul

Trupa antrenată de Bogdan Tudoreanu poate deveni prima echipă suceveană care ajunge în sferturile de finală ale Cupei României după o pauză de 45 de ani dacă câştigă meciul de astăzi cu Petrolul Ploieşti, programat cu începere de la ora 18.30, pe stadionul Municipal din Botoşani.  “Ne aşteaptă un teren greu şi un adversar care îşi va da viaţa pentru a se califica”, consideră antrenorul Petrolului, Gigi Mulţescu. Jucătorii rapidişti vor fi susţinuţi la meciul de astăzi de o galerie de peste 200 de suporteri. 46 de susţinători ai Petrolului au interdicţie de a asista la meciul de la Botoşani . Prahovenii sunt favoriţi cerţi la calificare, cu o cotă de 1.35 la victorie

 Cupa. Rapid [800x600]

Rapid Suceava înfruntă diseară, în direct la Digi Sport, formaţia Petrolul Ploieşti, într-un meci eliminatoriu programat cu începere de la ora 18.30, pe stadionul Municipal din Botoşani şi care contează pentru optimile de finală ale Cupei României. “Ceferiştii” vor pleca astăzi peste Siret, declarând la unison că nu au nimic de pierdut din acest meci. Au însă şansa de a intra în istoria fotbalului sucevean. Dacă eli-mină Petrolul Ploieşti din competiţie, trupa antrenată de Bogdan Tudoreanu devine prima echipă suceveană care ajunge în sferturile de finală ale Cupei României după o pauză de 45 de ani.

“Este clar că Petrolul pleacă cu prima şansă, dar mergem la Botoşani să jucăm. Noi nu avem nimic de pierdut. Sper ca sucevenii să vină în număr cât mai mare la meci, să ne susţină. Poate producem surpriza. Atuul nostru ar fi echipa. Suntem un grup unit, suntem ca o familie şi în teren şi în afară, iar asta cred că s-a văzut în parcursul nostru de până acum. E clar că nu vom putea merge peste adversari, să facem pressing, va trebui să facem un joc de aşteptare, să stăm bine în teren, să nu le dăm spaţii pentru că sunt foarte periculoşi”, declara antrenorul Rapidului, Bogdan Tudoreanu, înaintea meciului de astăzi.

Prahovenii au venit în nordul Moldovei pe calea aerului

De partea cealaltă, delegaţia celor de la Petrolul Ploieşti au plecat spre nordul Moldovei încă de ieri. Prahovenii au venit cu avionul până la Iaşi, iar de acolo au plecat cu autocarul spre Botoşani. Gigi Mulţescu nu se aşteaptă la un meci uşor contra “ceferiştilor”, dar nu concepe ca Petrolul să rateze calificarea în sferturile Cupei României.

“Nu vom avea parte de o partidă uşoară, ne aşteaptă un teren greu şi un adversar care îşi va da viaţa pentru a se califica. Noi trebuie să facem un meci bun, în care diferenţa de valoare să îşi spună cuvântul, şi să mergem mai departe”, a declarat antrenorul Petrolului.

Potrivit siteului fcpetrolul.ro, Mulţescu va menaja câţiva dintre jucătorii care au evoluat mai mult în ultima perioadă. Din lotul deplasat în nordul Moldovei face parte şi israelia-nul Shai Haddad, legitimat luni.

Rapid (echipa probabilă): Roheţki – Bălan, Plecanciuc, Velescu, Semeghin – Sfrijan, Apostol, Sumanariu – Marinkovic, Negru – Matei.

Petrolul (echipa probabilă): Pecanha – Satli, Geraldo, Gerson, Alcenat – Teixeira, L. Marinescu, De Lucas, Albin – Asaftei – Tamuz.

 Roheţki a fost pe teren la ultima participare a unei echipe sucevene în optimile Cupei României

Andrei Roheţki este singurul jucător din lotul Rapidului care a prins din teren ultima participare a unei echipe sucevene în optimile Cupei României. În 2005, Roheţki a fost căpitanul Cetăţii în duelul cu Rapid Bucureşti, disputat la Focşani şi încheiat cu victoria giuleşenilor cu scorul de 3-2. “Atunci Rapidul a jucat cu primul unsprezece şi sunt convins că la fel o va face şi Petrolul acum pentru că are ca obiectiv câştigarea Cupei României. Pentru noi cu atât mai mare trebuie să fie motivaţia pentru că ne comparăm cu nişte jucatori de top, cu o echipă de tradiţie în România şi cu nişte suporteri minunaţi. Rapid Bucureşti şi Petrolul Ploieşti sunt asemănătoare din multe puncte de vedere. Acum, până la Botoşani sunt 40 de kilometri şi sper să fie mai mulţi suporteri decât au fost atunci la Focşani. Fotbalul e fotbal, surprize au mai fost, dar nici nu trebuie să ne credem mai buni decât suntem. Trebuie să muncim, doar aşa putem avea rezultate”, declara Andrei Roheţki după tragerea la sorţi a jocurilor din optimile Cupei României.

 Peste 200 de suceveni vor face galerie Rapidului

Rapidişti vor fi susţinuţi la meciul cu Petrolul de o galerie de peste 200 de suporteri, cărora conducerea clubului de pe Areni le va pune gratuit la dispoziţie mai multe mijloace de transport pentru a face deplasarea la Botoşani. Plecarea fanilor suceveni este programată astăzi, la ora 16.00, din parcarea din faţa Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, situat în preajma stadionului Areni. “Am pregătit şi o coregrafie. Nu ne putem prezenta oricum la un asemenea meci”, a anunţat liderul brigăzii “Cavalerii Nordului”, Ionuţ Constantin. Sucevenii care vor face deplasarea pe cont propriu îşi pot procura bilete pentru meciul Rapid – Petrolul de la stadionul Municipal din Botoşani. Preţul unui bilet este de 10 lei (peluze) şi 20 de lei (tribune).

 Zeci de suporteri ai Petrolului au interdicţie de a asista la meciul de astăzi

Zeci de suporteri ai formaţiei Petrolul Ploieşti au interdicţie de a asista la partida de astăzi cu Rapid Suceava a anunţat, ieri, Inspectoratul de Jandarmi (IJJ) Botoşani. Potrivit unui comunicat al IJJ, nu mai puţin de 46 de susţinători ai “lupilor galbeni” au interdicţie de a pătrunde pe stadioane la meciurile de fotbal, în urma sancţiunilor contravenţionale complementare primite pentru încălcarea prevederilor Legii privind prevenirea şi combaterea violenţei la competiţiile sportive.

“Lucrătorii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Botoşani vor lua măsurile necesare pentru identificarea <<interzişilor>> la porţile de acces, în eventualitatea în care vor încerca să intre pe stadion pentru a-şi susţine echipa favorită”, se arată în comunicat.

Potrivit legii, dacă vreuna dintre persoanele care are interdicţie va încerca să pătrundă sau va fi depistată în incinta stadionului, jandarmii îi vor întocmi dosar penal, fapta fiind pedepsită cu închisoare de la o lună la un an sau cu amendă.

Petrolul este favorită certă la casele de pariuri

Petrolul Ploieşti este favorită certă la calificarea în sferturile de finală ale Cupei României. Trupa lui Gigi Mulţescu are la casele de pariuri o cotă de 1.35 pentru o victorie în primele 90 de minute de joc. De partea cealaltă, un succes la celor de la Rapid Suceava în timpul regulamentar este cotat cu 7.50, în vreme ce remiza, cea care ar trimite meciul în prelungiri are o cotă de 4.85. Bookmakerii anticipează că se vor marca peste două goluri în jocul de la Botoşani.

De remarcat că, formaţia suceveană a înscris în fiecare dintre cele 13 meciuri oficiale disputate în acest sezon. Nu i-a rezistat nicio apărare.

Chimia este ultima echipă suceveană care a jucat un sfert de finală în Cupa României

Chimia este ultima echipă suceveană care a jucat un sfert de finală în Cupa României. Se întâmpla în primăvara anului 1969, când Chimia Suceava a ajuns din postură de divizionară B până în semifinalele Cupei. Pe parcurs, gruparea de pe Areni a eliminat trei echipe din primul eşalon, este vorba de Universitatea Craiova, ASA Târgu Mureş şi “U” Cluj. In semifinale, Chimia Suceava a dat peste Dinamo, în faţa căreia a pierdut ambele manşe: 1-5 la Bucureşti şi 1-3 la Suceava. (Dănuţ CHIDOVET)

Vezi si

LPS Suceava se menține pe podium în Liga Elitelor U14

LPS Suceava a rămas pe podium în Liga Elitelor U14, după ce a câștigat derbyul …