Friday , April 19 2024

Putna va găzdui întrecerile Cupei României la lupte pentru juniori I

Competiția va avea loc în perioada 8-10 decembrie și va aduna în noua sală de sport din Putna peste 200 de sportiviPutna - sala

Noua sala de sport din comuna Putna va găzdui în perioada 8-10 decembrie întrecerile Cupei României de lupte greco-romane și lupte libere – masculin și feminin.

Organizată de Federația Română de Lupte, competiția se adresează juniorilor I și va aduna în nordul Moldovei peste 200 de sportivi. Pe lista oficialilor care și-au anunțat prezența la Putna se află președintele FRL, Răzvan Pîrcălabu, secretarul Alin Grigorie, dar și președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu.

Competiția de lupte de la Putna este a doua organizată în această toamnă în județul Suceava, după Campionatul Național pe echipe – juniori I ce a avut loc la Rădăuți. “Prin organizarea acestor două competiții de mare anvergură în Bucovina și ținând cont de potențialul luptătorilor bucovineni și de profesionalismul antrenorilor de aici, cred că există premisele pentru înființarea unui Centru Olimpic de lupte în Bucovina”, a declarat antrenorul rădăuțean Stefan Rusu, campion olimpic în 1980. (Dănuț CHIDOVET)

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …