Friday , April 19 2024

Prost să fii, noroc să ai! Rapid CFR Suceava, salvată de la retrogradare de Comitetul Executiv

 Rapid [800x600]

Comitetul Executiv a aprobat ieri, cu majoritate de voturi, ca viitorul sezon competiţional al Ligii a II-a să se desfăşoare într-un sistem cu două serii a câte 14 echipe. Drept urmare, la finalul actualului sezon nu va mai retrograda nicio echipă u Rapid Suceava era pe toboganul către Liga a III-a până la decizia luată ieri de Comitetul Executiv. Tot pe pleaşcă s-a salvat de la retrogradare şi Sporting Suceava

Prost să fii, noroc să ai! Rapid CFR Suceava a scăpat în mod oficial de la re-trogradare. Nu într-un mod glorios, pe teren, în spiritul competiţiei, aşa cum era normal, ci la “masa verde”, în birourile de la Casa Fotbalului, acolo unde, Comitetul Executiv a aprobat ieri, cu majoritate de voturi – 8 pentru, 2 împotrivă şi 3 abţineri – ca viitorul sezon competiţional al Ligii a II-a să se desfăşoare într-un sistem cu două serii a câte 14 echipe, fără turnee play-off şi play-out.
Drept urmare, în condiţiile în care Corona Braşov şi FC Universitatea Craiova s-au desfiinţat, la finalul actualului sezon nu va mai retrograda nicio echipă din Liga a II-a, nici măcar Farul Constanţa, ocupanta ultimului loc în play-out seriei întâi. Iniţial, ar fi trebuit să ia drumul Ligii a III-a ultimele trei clasate în play-out. Rapid Suceava ocupa locul 4, re-trogradabil, până la decizia de ieri a CEx.
“Am scăpat în mod ofical de la retrogradare, dar rămâne ruşinea de la Constanţa. Nu-i normal acel rezultat, n-avem nicio scuză, poate doar oboseala apărută în rândul băieţilor după ce 11 ore petrecute pe drum. Trebuie să ne spălăm această ruşine în cele două meciuri care ne-au mai rămas, la Brăila, şi acasă, cu Unirea Tărlungeni”, a declarat preşedintele executiv al clubului Rapid Suceava, Dumitru Moldovan.
Liga a III-a se măreşte la 6 serii de 14 echipe. Avantaj Sporting!
Pe pleaşcă s-a salvat de la retrogradare şi Sporting Suceava, în urma unei alte decizii luate ieri de Comitetul Executiv, care a horâtat ca viitorul sezon al Ligii a III-a să se desfăşoare într-un sistem cu 6 serii a câte 14 echipe. In condiţiile în care, seria intâi număra acum, doar 11 echipe, ultima clasată în play-out, Sporting poate continua din toamnă la nivelul Ligii a III-a în cazul dacă va avea resurse financiare.
Barajul de promovare în Liga a III-a se dispută în doi, pe 21 iunie
Tot ieri, s-a decis ca ca barajul de promovare din Liga a IV-a în Liga a III-a să se desfăşoare între două echipe şi nu în trei cum fusese propus anterior, pe teren neutru, în data de 21 iunie, de la ora 18.00.
De asemenea, Comitetul Executiv a decis ca în viioare ediţie a Cupei României, echipele din eşaloanele inferioare să dispute meciurile pe teren propriu. (Dănuţ CHIDOVET)

 

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …