Thursday , April 25 2024

Primăria a deblocat banii pentru fotbal. Rapid a mai primit 100.000 de lei de la bugetul local

Lungu

  “S-a clarificat, în sfârşit, situaţia cu Rapid CFR Suceava şi încă o dată arătăm că nu am vrut să punem beţe în roate la finanţarea sportivă. În cursul zilei de marţi am dat încă un miliard şi vom mai da şi în perioada următoare”, a anunţat primarul Ion Lungu

Primăria deblocat banii pentru fotbal, clubul Rapid Suceava pri-mind la începutul acestei săptămâni o nouă tranşă de 100.000 de lei din bugetul alocat de municipalitate pe anul în curs. Anunţul a fost făcut ieri de primarul Ion Lungu, care a precizat că oficialii de pe Areni şi-au rezolvat ca prin minune, după două luni de tergiversări, problema actelor justificative pe banii cheltuiţi în prima partea a anului.
„În cursul de ieri (n.r. marţi), s-a clarificat, în sfârşit, situaţia cu Rapid CFR Suceava şi încă o dată arătăm că nu am vrut să punem beţe în roate la finanţarea sportivă. După două luni de zile, cei de la Rapid au reuşit să aducă documente în ordine. Le-a fost aprobată la decontare suma de 3,3 miliarde de lei vechi, bani pe care i-am dat până acum. În cursul zilei de marţi am dat încă un miliard şi vom mai da şi în perioada următoare”, a declarat primarul Ion Lungu, care i-a felicitat pe rapidişti pentru victorie obţinută cu CF Brăila şi şi-a manifestat speranţă că echipa suceveană se va salva de la retrogradare.
Cei 100.000 de lei nu au venit întâmplător la Rapid, ci numai după reinstalarea lui Dumitru Moldovan în funcţia de preşedinte executiv al clubului. “Comisarul” revine pe Areni după aproape un an de pauză, el fiind considerat de altfel principalul artizan al promovării “ceferiştilor” în Liga a II-a în vara anului trecut.
Lungu: “De săptămâna viitoare, vom încerca să găsim soluţii pentru a debloca finanţarea activităţii de handbal”
~n privinţa handbalului, primarul Ion Lungu a anunţat că,va încerca să găsească o soluţie de finanţare a echipei CSU în cursul săptămânii viitoare, astfel încât,”studenţii” să poată primi finanţare măcar din luna decembrie, când va începe returul Ligii Naţionale. “Am avut o discuţie cu domnul rector Popa la Zilele Universităţii şi, de săptămâna viitoare, vom încerca să găsim soluţii comune pentru a debloca finanţarea activităţii de handbal. Vom sta cu creionul în mână şi cu legislaţia în faţă pentru a găsi cele mai corecte soluţii pentru finantarea handbalului. Îmi doresc să intrăm, cel târziu în luna noiembrie, cu un proiect pentru finanţarea handbalului, în aşa fel încât să putem avea o finanţare corespunzătoare în retur, care începe în luna decembrie”, a declarat primarul Ion Lungu, care este convins că, odată cu rezolvarea problemelor financiare, la echipă se vor întoarce şi jucătorii plecaţi în vară. “Sunt convins că vom găsi soluţii şi că se vor întoarce la Suceava mulţi dintre jucătorii care au plecat în vară. Sper să ne întărim în retur, să ne salvăm de la retrogradare, după care să punem la loc principiile de performanţă”, a spus primarul Sucevei.
Lungu propune ca Sergiu Corban, campion european la minifotbal, să fie premiat de municipalitate
Ion Lungu va propune în Consiliul Local să-l premieze pe Sergiu Corban, proaspăt campion european la minifotbal. “Voi pro-pune în Consiliul Local sa fie premiat domnul Sergiu Corban de la Railex, devenit campion european la minifotbal cu naţionala României. Chiar dacă este un sport amator, eu spun că este o onoare să câştigi un campionat european. Voi propune, deci, premierea cu 20-30 de milioane de lei vechi pentru că vorbim despre un sport amator, unde sportivii nu sunt plătiţi de club”, a anunţat Lungu. (Dănuţ CHIDOVE})

Vezi si

CSU Suceava este finalistă în Campionatul Național pentru tineret

CSU Suceava s-a calificat în finala Campionatului Național de handbal masculin pentru tineret, după ce …