Friday , March 29 2024

Presa franceza: Simona Halep, “calmă şi concentrată în faţa ţipetelor iritante ale rusoaicei”

halep-sharapova

Presa franceză scrie că Simona Halep a pus-o în mare dificultate pe Maria Şarapova, care “a tremurat”, dar în cele din urmă a reuşit să se impună în faţa româncei.

Simona Halep este lăudată pentru prestaţia din finala Roland Garros. “Maria Şarapova a tremurat. Dar a reuşit să o «îmblânzească» pe Simona Halep la finalul unui meci palpitant şi a obţinut al doilea său titlu la Paris”, a scris jurnalul francez, care a descris astfel momentul de final al meciului: “Ea urmăreşte mingea cu privirea până când iese. Atunci Maria Şarapova, aproape fără să-i vină să creadă, ţipă şi cade în genunchi pe terenul Philippe Chatrier. Ca în 2012, anul câştigării primului său trofeu la Paris. Însă de această dată rusoaica a avut îndoieli. Şi nu puţine! Drept mărturie sunt manifestările ei de bucurie mai puternice decât de obicei”.

“Cu Simona Halep, tinereţea a ieşit în evidenţă la Roland Garros”, a notat şi cotidianul Le Monde, adăugând că la finala de sâmbătă românca, finalistă de Grand Slam în premieră, a fost calmă şi concentrată, “în faţa ţipetelor iritante ale rusoaicei”. “În ciuda înfrângerii, constănţeanca este sigură că va urca luni pe locul 3 în clasamentul mondial. Şi îşi continuă astfel formidabila ascensiune, ea, cea care în urmă cu un an era pe locul 64”, adaugă Le Monde.

BBC a sunliniat că Halep s-a aflat la prima sa finală de Grand Slam, dar “a împins-o la limită pe campioana din 2012”.

Finala de la Roland Garros, ediţia 2014, a fost cea mai echilibrată şi spectaculoasă din ultimii 13 ani şi a doua cea mai lungă din istorie. Tenisul practicat de cele două sportive a fost înaltă calitate, iar cei aproape 15.000 de spectatori – mulţi dintre ei români – prezenţi în tribunele arhipline ale arenei Philippe Chatrier au aplaudat de multe ori în picioare evoluţiile din teren. A fost pentru prima oară, din 2001, când finala feminină a French Open s-a disputat în trei seturi.

 

 

Vezi si

Fotbal. Bucovina Rădăuți începe play-off-ul cu un meci pe teren propriu

Echipa antrenată de Ovidiu Murariu înfruntă sâmbătă, de la ora 15.00, formația FC Bacău Bucovina …