Thursday , April 25 2024

Presa din Serbia condamna în unanimitate incidentele de la Genova

Ultras sirb la inceputul meciului de la Genova

Presa de la Belgrad condamn\ în unanimitate comportamentul suporterilor sârbi care au provocat, mar]i, la Genova, suspendarea meciului Italia – Serbia, din preliminariile Euro-2012, numero[i jurnali[ti considerând acest eveniment drept o ru[ine, informeaz\ AFP.

“Cea mai mare ru[ine a sportului din Serbia”, a titrat cotidianul Politika, men]ionând c\ Dejan Stankovici, c\pitanul reprezentativei Serbiei, care joac\ la forma]ia italian\ Internazionale Milano, a p\r\sit stadionul având lacrimi în ochi.

“Serbia ro[e[te de ru[ine. Oroare, co[mar, Serbia a fost dezonorat\ în mod dureros la Genova. Imaginile cu tinerii având cagule pe fa]\ au n\scut impresii care fac s\ ro[easc\ întreaga na]iune”, a notat Vecernje novosti, iar cotidianul Sportski Zurnal a f\cut o paralel\ cu disputele precedente: “Noi am jucat în Italia meciuri care au marcat istoria fotbalului sârb, a fotbalului în general, dar nu mai este cazul de a[a ceva, de mult timp. O ru[ine etern\!”.

Presa îl citeaz\, în numeroase rânduri, pe pre[edintele Federa]iei Sârbe de Fotbal (FSS), Tomislav Karadzici, care a declarat c\ huliganii nu au comis, la Genova, un atac împotriva fotbalului, ci împotriva statului.

Într-o ]ar\ obi[nuit\ deja cu actele huliganice ale suporterilor din fotbal, toate jurnalele de telviziune au consacrat primele lor minute incidentelor de la Genova.

Canalul B92 a amintit c\ faptele de la Genova vin la dou\ zile dup\ violen]ele înregistrate, duminic\, la Belgrad, unde ciocnirile dintre tinerii manifestan]i care încercau s\ împiedice defilarea Gay Pride [i for]ele de ordine s-au soldat cu peste 150 de r\ni]i.

La rândul s\u, presa italian\ [i-a exprimat indignarea fa]\ de incidentele de la Genova.

“Bestiile” este titlul mare din cotidianul Gazzetta dello Sport, care noteaz\: “Am vrea s\ vorbim despre un meci de fotbal. În loc de asta, trebuie s\ scriem despre acte ru[inoase”.

“Seara de ieri nu poate r\mâne f\r\ un r\spuns. Englezii au fost exclu[i din fotbal timp de cinci ani, a venit timpul [i pentru al]ii”, scrie Corriere della Sera.

Cotidianul de stânga La Repubblica se arat\ îngrijorat de cre[terea violen]elor ultra-na]ionaliste în state din Europa oriental\, precum Ungaria, Polonia, Rusia [i Serbia. “Urm\torul Campionat European (n.r. – g\zduit de Polonia [i Ucraina) nu va fi prea amuzant. Meciul de la Genova a fost furat de o band\ de idio]i”.

La rândul s\u, Il Messaggero titreaz\ simplu, referitor la evenimentele de la Genova: “Toat\ lumea a avut pierdut”.

Partida Italia – Serbia a început cu o întârziere de aproximativ 40 de minute din cauza incidentelor provocate de fanii sârbi. Întâlnirea a fost suspendat\ definitiv dup\ doar [ase minute, când suporterii forma]iei oaspete au aruncat cu petarde [i cu fumigene în spectatorii italieni [i pe teren. For]ele de ordine au arestat 17 suporteri sârbi, printre care [i pe liderul acestora, iar bilan]ul final al incidentelor este de 16 r\ni]i, printre care doi carabinieri italieni.

Vezi si

CSU Suceava este finalistă în Campionatul Național pentru tineret

CSU Suceava s-a calificat în finala Campionatului Național de handbal masculin pentru tineret, după ce …