Thursday , April 25 2024

Preliminarii CM 2018: Romania si Danemarca, remiza alba care ne indeparteaza de Mondiale

Romania si Danemarca au terminat la egalitate, scor 0-0, in runda cu numarul 5 a preliminariilor Campionatului Mondial din 2018, dupa o partida in care echipa noastra s-a departat si mai mult de calificarea in Rusia.

romania-danemarca

Romania a inceput bine partida cu Danemarca, ajutata fiind si de cei peste 20.000 de fani care au populat Cluj Arena si au creat o frumoasa atmosfera de mare meci. Marea problema a Romaniei in primul mitan a fost ca a ratat foarte mult, iar la cuvant, la acest capitol, s-a inscris in special Claudiu Keseru, omul care a irosit 3 ocazii uriase de gol.

Fostul stelist a sutat mai intai, in minutul 17, din cativa metri, cu latul, mult alaturi de poarta, desi primise o pasa foarte buna de la Benzar, de pe flancul drept. In minutul 21, Keseru a iesit din nou la rampa cu o ratare, dupa ce nu a reusit sa fructifice o neintelegere intre Kjaer si Kasper Schmeichel, sutul sau slab mergand iarasi alaturi.

In fine, Keseru a ratat la mijloc de prim mitan o intalnire cu balonul dupa o pasa iarasi insipirata a lui Benzar. Daca agata acea minge, Keseru ramanea singur in plin careu cu portarul danez. Danemarca a avut si ea sansa ei, la final de repriza, cand Eriksen a sutat peste poarta, singur cu Tatarusanu, dupa o lentoare inexplicabila a aparatorilor romani.

Danezii nu au impresionat in aceste prime 45 de minute, preferand parca sa stea mai mult la cutie, sa astepte greseala aparatorilor nostri si sa iasa pe contre, asa cum s-a intamplat si in minutul 45, la ratarea varfului lui Tottenham.

Partea secunda a fost una mult mai echilibrata, danezii s-au aparat mai cu calm, nu au mai lasat spatiile din prima parte si astfel si ocaziile noastre au intarziat. La capatul unei ore de joc, Romania a mai avut o ocazie dupa mai multe devieri in careul nordic, culminate cu suturi de la Stanciu si Keseru, ambele parate.

Keseru a fost schimbat la un moment dat cu Denis Alibec de la Steaua, dar intrarea fostului jucator de la Astra nu s-a prea vazut in atac, ocaziile de gol in contul sau lipsind cu desavarsire.

Daum i-a introdus, pe langa Alibec, si pe Rotariu si Ivan, dar nici intrarile acestor tineri jucatori romani nu s-au vazut, din punctul de vedere al dinamismului si al energiei pe care cei doi trebuiau sa le pompeze in jocul nostru.

Danezii au dominat finalul de joc, prin prisma caderii fizice a echipei romane, Jorgensen ratand chiar o mare ocazie in minutul 86, cand a reluat peste poarta din cativa metri, cu poarta goala in fata.

S-a terminat o remiza alba, 0-0, care mai mult ne indeparteaza de Mondiale, pentru ca acum avem 6 puncte si suntem la egalitate cu Armenia, in timp ce pe 2 si 3 sunt Muntenegru si Danemarca, ambele cu 7 puncte. Lidera detasata e Polonia, cu 13 lungimi, Lewandowski si compnaia castigand duminica la Podgorica.

Urmeaza partida de pe 10 iunie chiar de la Varsovia, una in care e greu de crezut ca elevii lui Daum pot realiza minunea.

ziare.com

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …