Friday , March 29 2024

Pojorâta a fost la două minute de o victorie la debutul în Liga a II-a

Bucovina a obţinut o remiză, scor 2-2, în meciul de debut în Liga a II-a, disputat sâmbătă, pe teren propriu în compania Gloriei Buzău, în prezenţa a aproximativ 1.000 de spectatori. Trupa antrenată de Dănuţ Mândrilă a condus în două rânduri pe tabela de marcaj, prin reuşitele lui Coman şi S. Rus, dar s-a văzut egalată de fiecare dată de Dedu şi Marin, ultimul gol al buzoienilor venind în cel de-al doilea minut de prelungire 

DSC_7224 [800x600]

Două minute. Atât i-a lipsit Bucovinei Pojorâta pentru a obţine prima victorie din istoria clubului în Liga a II-a. In cele din urmă, trupa antrenată de Dănuţ Mândrilă a încheiat la egalitate, scor 2-2, meciul disputat sâmbătă, pe teren propriu, în compania Gloriei Buzău.

Microbiştii din zonă au luat cu asalt cocheta arenă de la poalele Giumalăului la meciul de debut al “alb-albaştrilor” în Liga a II-a. Cine nu a prins loc în tribune, a stat în picioare după gard, pe acoperişuri sau în cupa excavatorului. Iar entuziasmul de pe margine s-a transmis repede pe teren, unde Bucovina Pojorâta a reuşit să deschidă scorul în minutul 10, când Coman a înscris cu un şut din şase metri după un contraatac pe partea dreaptă iniţiat de Buhăcianu.

Gruparea buzoiană a reacţionat zece minute mai târziu, când portarul Puianu a fost salvat de bara la o lovitură de cap trimisă de Pălimaru. Pe fondul retragerii premature a gazdelor, Gloria a restabilit egalitatea în minutul 26, când Dedu a înscris cu un şut plasat din marginea careului, la care mingea a muşcat din bara transversală înainte de a intra în plasă. Dedu îi putea aduce pe oaspeţi în avantaj la jumătate de oră de la fluierul de start, dar a trimis peste ţintă dintr-o poziţie excelentă, iar mai apoi Pălimaru a nimerit din nou bara cu un şut din câţiva metri la o fază în care fanionul tuşierului a rămas jos. Replica formaţiei sucevene la sarabanda de ocazii a Gloriei a fost una palidă, Jardă încercându-şi şansa cu un şut de la aproximativ 25 de metri în ultimul minut al primei reprize, încheiată cu scorul de 1-1.DSC_7236 [800x600]

“Alb-albaştrii” au ieşit ceva mai decişi de la cabine, iar Buhăcianu a încercat vigilenţa lui Sârbu cu un şut cu pâmântul, reţinut cu siguranţă de portarul buzoian. Pe contre, buzoienii putea trece în avantaj în minutul 54, dar mingea deviată de Pălimaru a muşcat rădăcina barei. Speranţele gazdelor la victorie părea să crească la jumătatea reprizei secunde, când Gloria a rămas cu un jucător mai puţin pe teren după ce Chivu a încasat două cartonaşe galbene într-un interval de doar zece minute. In ciuda inferiorităţii numerice, mai periculoşi au fost tot oaspeţii, dar acelaşi Pălimaru a ratat două ocazii monumentare singur cu portarul Puianu, aducându-l realmente la exasperare pe antrenorul Ion Viorel. Iar vorba aceia de lemn din fotbal, cu “ocaziile se răzbună” s-a confirmat în minutul 78, când a înscris cu capul pentru 2-1, după o centrare venită de pe partea stângă. Pojorâta n-a reuşit însă să ţină de rezultat până la final, fiind egalată în cel de-al doilea minut de prelungire, când Gloria a beneficiat de o lovitură liberă acordată pentru un henţ, Dedu a înălţat mingea într-un careu suprapopulat, iar Marin, proaspăt intrat, a deviat-o în poartă pentru scorul final de 2-2.

Bucovina Pojorâta: Puianu – D. Cristescu, Răuţă, Patca, Acostăchioae – Pădurariu (’56 Colţa), Vl. Stănescu, Jardă, Căinari – M. Coman (’89 Juncănaru), Buhăcianu (’68 S. Rus). Antrenor: Dănuţ Mândrilă.

Gloria Buzău: Sârbu – Chivu, C. Vlaicu, Dăniţă – G. Ghiţă, G. Marcu (’81 D. Burlacu), N. Popescu, Cl. Dumitrescu (’87 Al. Marin), Danciu (’86 B. Bălan) – Pălimaru, Dedu. Antrenor: Ion Viorel.DSC_7262 [800x600]

Mândrilă: “S-a văzut că nu suntem o echipă matură”

La final, antrenorul echipei sucevene, Dănuţ Mândrilă, s-a ridicat cu greu de pe banca tehnică, dar a avut puterea să recunoască că remiză este un rezultat echitabil, chiar dacă este frustrant să fii egalat la penultima fază a meciului. “Când primeşti gol la penutima fază, te simţi puţin frustrat, dar trebuie să fim corecţi. Raportul ocaziilor a fost net în favoarea echipei din Buzău. Până la urmă am obţinut un punct în faţa unei echipe bune din această serie. Am început foarte bine jocul, am avut 15-20 de minute foarte bune, după care am suferit la duelurile unu la unu. Am avut şi şansă la câteva faze, dar puteam pe final să câştigăm acest joc, mai ales că adversarul era în 10 oameni. S-a văzut însă că deocamdată nu suntem o echipă matură, nu am ţinut de minge pe final, a venit acea fază fixă, la care nu ştiu dacă a fost henţ. Acum, trebuie să învăţăm ceva din acest meci. Mergem sa ne jucăm şansa noastră pe Areni, unde ne-ar mulţumi şi un rezultat de egalitate”, a declarat antrenorul Bucovina Pojorâta, care a ţinut să mulţumească şi fanilor prezenţi la meciul de sâmbătă cu Gloria.

De partea cealaltă, antrenorul Ion Viorel consideră că elevii săi au avut meciul la discreţie, dar au plătit tribut numărului mare de ratări. “Nu sunt mulţumit cu această remiză pe terenul unei nou-promovate. Când ai trei bare, plus alte trei ocazii singur cu portarul şi nu marchezi, e normal să nu fiu mulţumit. Tinând cont însă că în ultimele minute am fost conduşi, mulţumim lui Dumnezeu că, dintr-un meci pe care l-am avut la discreţie, am scos un egal”, a declarat Ion Viorel.

Tehnicianul buzoienilor i-a luat apărarea lui Pălimaru, care a irosit cinci ocazii mari în meciul de sâmbătă. “Pălimaru ne-a scos în alte meciuri. A fost golgheterul nostru ani de zile. Altă dată ne-a adus puncte preţioase, acum n-a fost să intre mingea în poartă. Nu a fost ziua lui”, a declarat “Vioară”, care a avut numai cuvinte de laudă la adresa gazdelor. “Felicit şi echipa din Pojorâta pentru angajamentul de care a dat dovadă. E o echipă bună, cu suporteri extraordinari, ce reprezintă o zonă extraordinară. Aici e mai ceva decât în Austria. Asta este fotbalul în acest moment în România. Comunele au bani, iar oraşele nu”, a spus tehnicianul Gloriei Buzău după 2-2 la Pojorâta.

In runda următoare a Ligii a II-a, Bucovina Pojorâta se va deplasa pe stadionul Areni pentru duelul cu Rapid Suceava. (Dănuţ CHIDOVET)

Vezi si

Fotbal. Bucovina Rădăuți începe play-off-ul cu un meci pe teren propriu

Echipa antrenată de Ovidiu Murariu înfruntă sâmbătă, de la ora 15.00, formația FC Bacău Bucovina …