Saturday , April 20 2024

Philippe Croizon, un francez cu mâinile [i picioarele amputate, a traversat înot Canalul Mânecii

Philippe Croizon, un francez de 42 de ani, care are mâinile [i picioarele amputate, a reu[it, sâmb\t\, c\ traverseze, înotând, Canalul Mânecii, el ajungând, dup\ 13 ore, pe coasta francez\, informeaz\ AFP.
Potrivit anturajului lui Croizon, el a ajuns în apropiere de Wissant, la ora 21.13, urcând apoi pe un vapor spre Anglia. Înot\torul a plecat, sâmb\t\ diminea]a, în jurul orei 8.00, de la Folkestone (Anglia) [i a terminat traversarea cu mai multe ore în avans fa]\ de cum era prev\zut.
Philippe Croizon a fost electrocutat de 20.000 de vol]i în martie 1994, atunci când demonta o anten\ de televiziune, în urma acestui accident el r\mânând cu mâinile [i picioarele amputate.
Ideea travers\rii Canalului Mânecii i-a venit în urm\ cu 16 ani, când era la spital dup\ accident [i a urm\rit la televizor un reportaj despre o înot\toare care a traversat Canalul.
Pentru aceast\ provocare, Philippe Croizon [i-a f\cut ni[te proteze fixate de p\r]ile r\mase de la picioare. Cioturile de la bra]e nu-i permit s\ avanseze, ci s\-[i men]in\ echilibrul [i s\ nu aib\ r\u de mare.
În medie, el avanseaz\ cu aproape trei kilometri pe or\ fa]\ de o medie cuprins\ între patru [i cinci kilometri pe or\ pentru persoanele valide.
Fostul muncitor în metalurgie s-a antrenat timp de doi ani, pân\ la 30 de ore pe s\pt\mân\, pentru aceast\ provocare.

Vezi si

Bucovina Rădăuți rămâne neînvinsă în play-off-ul Ligii a III-a

În etapa a IV-a, echipa antrenată de Ovidiu Murariu a remizat, scor 0-0, pe terenul …