Thursday , April 25 2024

Oltchim, a doua victorie în grupa I a Ligii Campionilor

Campioana României la handbal feminin, Oltchim Râmnicu Vâlcea, a învins duminică, pe teren propriu, formaţia slovenă Krim Ljubljana, scor 31-27 (14-14), acesta fiind al doilea succes al echipei vâlcene în grupa I, cu Anja Andersen pe banca tehnică.

Ca la fiecare meci de când a venit la Oltchim, antrenorul Anja Andersen a mai pregătit o surpriză şi la cel cu Krim, producând rumoare în sală, prin neincluderea în echipă a celei mai bune jucătoare a lumii în 2010, Cristina Neagu. Interul Oltchimului a stat totuşi pe bancă, în treningul oficial. Acuzând probleme la umăr, Neagu a fost menajată în primele două confruntări din grupă, jucând mai mult la construcţie şi marcând doar două goluri. Între cele şapte titulare, Beşe a ocupat tot postul de pivot, Manea şi Stanca fiind pe bancă, iar Elisei-Ardean a început de asemenea la linia de 9 metri, trecând ulterior şi pe extremă stânga.

Krim a deschis “balul”, prin Lekici, de la 7 metri, egalarea venind după golul Iuliei Curea, 1-1 (min. 4). Slovenele au avut însă un gol avans în primele 8-9 minute, Oltchim fiind nevoită să alerge după egalare (3-4, min. 9). Stanca a intrat pe postul ei clasic, marcând la puţin timp, 4-4, pentru ca Pidpalova să aducă Oltchimul, pentru prima dată în avantaj, 5-4 (min. 11). Jocul nu a strălucit însă, fiind “resuscitat” de portarul Tereza Pâslaru, care a avut patru intervenţii consecutive, din care una de la 7 metri (8-6, min. 16). Apărarea vâlcencelor a început să dea roade, dar pe tabelă diferenţa a fost tot de două goluri (10-8, min. 22), din cauza ratărilor din ofensivă. Krim a ripostat prin viteza extremei stânga Zrnec, dar şi a forţei de la 9 metri a lui Penezici, ţinând aproape la scor (12-12, min. 26). Oltchim şi-a revenit rapid, 14-12 (min. 28), dar la pauză tabela arăta 14-14, după trei atacuri ratate de jucătoarele Anjei Andersen în ultimul minut.

La reluare, gazdele s-au detaşat din nou la două lungimi, 17-15 (min. 35), Pidpalova marcând pentru 19-16, două minute mai târziu, pentru diferenţa maximă de până atunci. Interul din Ucraina avea deja 7 goluri, fiind de neoprit în faţa defensivei lui Krim. Handbalistele de la Oltchim şi-au regăsit zâmbetul treptat, 21-17 (min. 41), dar meciul nu era încă jucat. Slovenele nu s-au lăsat, ripostând în ultimul sfert de oră, 24-23 şi 26-25 (min. 51), dar insuficient pentru a întoarce soarta meciului. Oltchim a obţinut a doua victorie din grupa I, scor 31-27, iar la final, jucătoarele şi Anja Andersen au îngenuncheat la mijlocul terenului, făcând plecăciuni în faţa publicului vâlcean.

La meci a asistat şi antrenorul naţionalei României, Radu Voina.

Marcatoare:

Oltchim – Elisei-Ardean 8 goluri, Pidpalova 7, Vizitiu 4, Nechita 4, Ozel 2, Curea 2, Manea 2, Stanca 1, Han 1.

Krim – Penezici 10 goluri, Lekici 4, Zrnec 4, Varlec 3, Ceckova 2, Geissmann 2, Vergeliuk 1, Mavsar 1.

În primele două meciuri din grupa I, Oltchim a învins la limită Buducnost Podgorica, cu 21-20, după care a cedat în faţa ibericelor de la Itxako, cu 25-26, având 4 puncte, adunate din trei meciuri. Krim rămâne cu două puncte.

Tot duminică este programată disputa dintre Budunost Podgorica şi Itxako, rezultatul urmând a stabili ierarhia grupei I, după trei etape.

Programul următor al echipei Oltchim, în grupa I, este următorul:
cu Itxako (pe teren propriu, 6 martie), cu Budunost (în deplasare, 13 martie) şi cu Krim (în deplasare, 19 martie).

Primele două clasate din fiecare din cele două grupe principale se vor califica în semifinalele Ligii Campionilor.

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …