Tuesday , April 16 2024

Novak Djokovic, campion pentru a patra oară la Wimbledon

nole

Novak Djokovic este “back in business”, a câștigat pentru a patra oară competiția de la All England Club (6-2, 6-2, 7-6(3) cu Kevin Anderson) și a ajuns la 13 turnee de Grand Slam cucerite în carieră.

După ce a furnizat marea surpriză a turneului și l-a eliminat în sferturi pe Roger Federer, iar apoi a câștigat un meci interminabil cu John Isner, Kevin Anderson nu a mai putut ține ritmul atunci când a fost vorba de finala cu Novak Djokovic.

Revenit la nivelul care l-a ajutat să domine circuitul ATP în urmă cu câteva sezoane, Nole nu i-a permis adversarului “să respire” în primele două seturi: 6-2, 6-2. Lucrurile s-au mai echilibrat în al treilea, unul în care Anderson a servit mai bine, a jucat mai îngrijit și a avut mai multe mingi de set (5). Lucrurile s-au decis însă în tiebreak, acolo unde Nole a avut nervii mai tari (7-3).

După două ore și 19 minute, Nole se încoronează pentru a patra oară rege la Londra, competiție pe care a câștigat-o în 2011 (victorie cu Nadal), 2014, 2015 (ambele împotriva lui Federer) și 2018 (cu Anderson).

În urma victoriei de la Wimbledon, Novak Djokovic a făcut un salt de 11 locuri în clasamentul ATP, sârbul urmând să se afle pe 10 de săptămâna viitoare.

HotNews

Vezi si

Flacăra olimpică a fost aprinsă la Olympia (Grecia), cu 101 zile înaintea JO de la Paris

Flacăra olimpică a fost aprinsă marţi la vechiul sit Olympia, în Grecia, cu 101 zile …