Friday , April 19 2024

Nastase isi cere scuze. Mesaj pentru Serena

Căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a României, Ilie Năstase, şi-a cerut scuze, pe pagina sa de Facebook, pentru ieşirile sale de la meciul contra Marii Britanii, de la Mamaia.

nastase

”În ultimele zile, numele meu şi situaţia neplăcută creată la meciul România – Anglia din cadrul Fed Cup în urma declaraţiilor mele au fost prezente în presa naţională şi internaţională. Nu doresc să contest reacţiile negative pe care le-am primit, dar aş vrea să aduc câteva cuvinte acum, după o perioadă de gândire pe această temă. Aveam cinci ani când am luat prima rachetă în mână. De atunci, tenisul a fost pentru mine mai mult decât un sport sau o profesie. A fost viaţa mea, şi pentru tenis am sacrificat aproape totul, personal sau profesional. Din păcate, acum, la 70 de ani, am reuşit să fac ceva ce nu mi-am dorit şi nu mi-am imaginat posibil: să simt că tenisul se îndepărtează de mine”, a fost mesajul lui Năstase.

”Zilele trecute au fost dificile. Declaraţiile mele au stârnit, pe bună dreptate, controverse şi supărare în cadrul publicului, al presei şi, cel mai dureros, al lumii sportului alb. Nu voi încerca să apăr cuvintele, dar vă asigur că în spatele lor se afla doar dorinţa mea de a apăra interesele echipei României şi ale tenisului românesc”, s-a apărat fostul lider mondial.

Căpitanul nejucător al “tricolorilor” susţine că Johanna Konta nu avea dreptul să discute cu arbitrul de scaun, în timpul partidei cu Sorana Cîrstea.

”Ceea ce s-a întâmplat a fost exagerat de către toate părţile. Totuşi, Johanna Konta nu avea dreptul să vorbească cu arbitrul de scaun, asta putea să facă doar căpitanul echipei. I-am cerut, în mod civilizat, câteva explicaţii, iar el m-a trimis în tribună, unde mi s-a ridicat calitatea de căpitan al echipei României. După acest incident, arbitrul a suspendat meciul. Nu înţeleg care este motivul pentru care meciul a fost suspendat şi în cadrul cărui punct al regulamentului”, a menţionat Năstase.

Năstase a comentat şi celălalt incident în care a fost implicat: declaraţiile cu tentă rasistă la adresa viitorului copil al Serenei Williams.

”La conferinţa de presă am fost întrebat ce părere am despre faptul că Serena este însărcinată. Eu atunci am aflat pentru prima dată acest lucru, iar reacţia mea a fost spontană. Ştiu că nimic nu poate scuza cu adevărat vorbele mele – nici tensiunea unui meci la vârf, nici atitudinea non-conformistă pentru care sunt cunoscut, nici nefericita escaladare a situaţiei. Dar viaţa mea rămâne dedicată tenisului şi publicului său şi vă rog să acceptaţi, atât cât se poate, scuzele mele”, a precizat Năstase.

Primul lider din istoria circuitului ATP a asigurat că o apreciază pe Serena Williams: ”O stimez pe Serena şi o respect. Este una dintre cele mai mari jucătoare de tenis din toate timpurile şi ştiu câtă muncă este în spatele acestor rezultate”.

Liderul clasamentului WTA a condamnat luni afirmaţiile ”rasiste” şi ”sexiste” ale lui Ilie Năstase.

”Sunt dezamăgită că ştiu că trăim într-o societate în care oameni ca Ilie Năstase pot face comentarii rasiste faţă de mine şi de copilul meu nenăscut sau comentarii sexiste faţă de colegele mele”, a scris Williams, câştigătoarea a 23 de titluri de Grand Slam, pe contul său de Instagram.

digisport.ro

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …