Thursday , March 28 2024

Naomi Osaka castiga finala de la Indian Wells in fata Dariei Kasatkina

osaka

Tenismena care o invinsese in semifinale pe Simona Halep, Naomi Osaka, locul 44 WTA, a castigat turneul de la Indian Wells dupa o finala in care a dominat-o pe adversara sa, Daria Kasatkina din Rusia, in asa-numita finala a fetelor de 20 de ani.

Scorul a fost 6-3, 6-2, dupa doar o ora si 11 minute de joc, exact cat a durat si intalnirea de sambata, dintre Osaka si Halep.

Finala a fost una dominata clar de sportiva din Japonia, care si-a surprins rivala favorita 20 aici in California cu reverul sau in lung de linie, cu serviciile sale puternice si cu loviturile sale in forta.

Sportiva nipona care traieste in Florida a facut inca un meci mare asadar dupa partida din careul de asi, in care a surclasat-o pe Simona Halep, tot in doua seturi, scor 6-3, 6-0.

Este primul ei mare trofeu Masters Series de 1000 de puncte din cariera, pentru Osaka, tenismena care de luni va urca pana pe pozitia 22 in lume, o urcare asadar de 22 de locuri, evident cea mai buna pozitie din cariera.

Si Kasatkina va urca pana pe cel mai bun loc din cariera, pana pe 11, foarte aproape de top 10.

Pentru toata crema tenisului mondial feminin va urma un nou turneu Masters de 1000 de puncte, tot in SUA, la Miami, chiar de saptamana viitoare.

Vezi si

LPS Suceava se menține pe podium în Liga Elitelor U14

LPS Suceava a rămas pe podium în Liga Elitelor U14, după ce a câștigat derbyul …