Friday , April 19 2024

NAE MANEA A MURIT. Fostul antrenor al Rapidului avea 60 de ani

nae manea

Nicolae Manea, fostul jucător şi antrenor al Rapidului, a murit la vârsta de 60 de ani. Acesta suferea de câteva luni de cancer la ficat.

Nicolae Manea suferea de câteva luni de cancer la ficat şi timp de câteva luni a urmat un tratament de specialitate la o clinică din Franţa. În urmă cu o săptămână fiul fostului rapidist, Florin Manea, declara că tată său treece prin chinuri de neimaginat şi că a slăbit 20 de kilograme.

“Este cea mai grea perioadă, când acele celule sînt bombardate. I-am oprit chimioterapia şi l-am adus în România. Tata este internat la o clinică din Bucureşti şi este supus unei cure de vitaminizare. Nu avea rost să-l ţinem la Nisa şi să dau acolo 1.600 de euro pe zi. Poate face acest tratament fără probleme şi aici”, spunea Florin Manea.

În urmă cu câteva luni, o răceală care nu se mai vindeca l-a determinat pe Nicolae Manea să îşi facă analize mai amănunţite la Spitalul Militar. Astfel, i-a fost descoperită boala. La recomandarea lui Mircea Sandu, el s-a internat la celebra clinică din Nisa unde s-a vindecat de cancer şi fostul şef de la Casa Fotbalului. Iniţial, medicii i-au spus că în trei luni ar putea fi externat, însă, între timp, datele s-au schimbat. “Mircea Sandu a descoperit mai din timp boala decât tata şi s-a vindecat”, spunea Florin Manea.

Nicolae Manea avea 60 de ani, iar în cariera de jucător a evoluat pe postul de atacant, legându-şi numele de Rapid Bucureşti unde a jucat timp de 19 sezoane. Cu giuleştenii a câştigat Cupa României, în anul 1975.

În cariera de antrenor, a cucerit în 1998 Cupa României și în 1999 campionatul, ambele trofee la Rapid, din postura de secund al lui Mircea Lucescu. A mai ocupat la Rapid posturile de secretar general (2007), director tehnic, administrator delegat sau director general adjunct al clubului (2008).

În octombrie 2009 a fost instalat în funcția de antrenor principal la Rapid pe care a condus-o până în martie 2010. De asemenea, le-a mai antrenat pe Gloria Bistriţa şi Corona Braşov.

 

 

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …