Saturday , April 20 2024

Monica Niculescu a fost invinsa la Madrid de Caroline Wozniacki dupa o partida chinuitoare

monica niculescu

Monica Niculescu a pierdut intalnirea cu Caroline Wozniacki din primul tur al turneului WTA de la Madrid, la capatul a 3 ore si jumatate de tenis.

Scorul a fost 5-7, 7-6, 4-6, dupa fix 3 ore si 28 de minute.

Primul set a fost unul in care Monica a inceput bine si a controlat o mare parte din debutul sau. Totul a fost bine pana la 4-3, cand Wozniacki facea breakul si egala la 4 si se parea ca va reveni in calcule.

Monica a continuat insa sa joace bine si a facut un nou break, avand 5-4 si servind pentru set. De aici insa, totul a mers impotriva Monicai, care a pierdut cu 7-5 un set pe care la un moment dat il avea in buzunar.

Dupa 62 de minute, a inceput un al doilea set care a parut la un moment dat ca este tras la xerox cu primul. Din nou o Monica dominanta in primele momente, multe breakuri apoi si aceeasi sportiva din Slatina care ajungea la 5-4 si serviciul, pentru a bifa setul.

Si de acolo din nou cateva momente de debusolare pentru romanca, Niculescu pierdea iarasi timona jocului si s-a ajuns in tiebreak.

Deja erau peste 2 ore si 15 minute de la primul serviciu al partidei, insa Niculescu a rezistat si a castigat la 3 un tiebreak care avea sa anunte un set decisiv si mai aprig.

Un set decisiv care a inceput cu problemele medicale ale lui Wozniacki, jucatoarea cu origini poloneze acuzand dureri la umar, ea asezandu-se pe banca fix in mijlocul unui game, la 0-1 si 15-30 pe serviciul sau.

Niculescu a cedat in acest set la 4-4, Wozniacki facand din acel moment doua puncte la rand si castigand dupa 3 ore si 28 de minute absolut chinuitoare.

A fost a 8-a partida pierduta de Niculescu la fosta lidera mondiala WTA, dar macar acum sportiva din Slatina a bifat primul set castigat. Sportiva din Danemarca va intalni in turul II pe invingatoarea dintre Carla Suarez Navarro si Shuai Peng.

Vezi si

Bucovina Rădăuți rămâne neînvinsă în play-off-ul Ligii a III-a

În etapa a IV-a, echipa antrenată de Ovidiu Murariu a remizat, scor 0-0, pe terenul …