Thursday , April 25 2024

MIRCEA SANDU s-a răzgândit! Şi-a redus renta viageră şi a renunţat la câteva BENEFICII

FUTSAL - CONFERINTA - FRF

Înainte să se retragă de la şefia FRF, Mircea Sandu, îşi votase privilegii mai ceva ca foştii preşedinţi ai României. Sandu ar fi urmat să primească o rentă viageră stabilită la 75.000 de euro pe an, adică 6.250 de euro pe lună, chiar mai mult decât remuneraţia lunară primită pe timpul mandatului. Criticat de presă, Mircea Sandu a anunţat în urmă cu puţin timp că îşi va reduce renta la 50 de mii de euro pe an.

În plus, Mircea Sandu va renunţa la secretară şi la maşina de serviciu. Sandu poate cheltui pentru protocol 10.000 de lei pe lună.

Pe lista cu beneficii mai figurează administrarea spaţiului de la etajul doi al unei clădiri aparţinând federaţiei, precum şi suportarea tuturor cheltuielilor pentru orice intervenţie chirurgicală suferită în străinătate. Decizia a fost luată de Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal.

Rente viagere vor mai primi şi alţi membri de onoare. Printre ei se numără Dumitru Dragomir, fost vicepreşedinte FRF şi fost preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Emerich Dembrovschi şi Cornel Dinu.

Înainte să se retragă de la şefia FRF, Mircea Sandu, îşi votase privilegii mai ceva ca foştii preşedinţi ai României.

Mircea Sandu va rămâne preşedinte de onoare al FRF, urmând să primească o rentă viageră. Suma a fost stabilită la valoarea de 75.000 de euro pe an, adică 6.250 de euro pe lună, chiar mai mult decât remuneraţia lunară primită pe timpul mandatului de preşedinte. Decizia a fost luată de Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal.

Mircea Sandu pleacă de la şefia FRF, dar rămâne cu o serie de beneficii incredibile. El va primi o rentă viageră de 75.000 euro pe an. În plus, va mai beneficia de:

– invitatii la toate meciurile nationalei din strainatate, cu cazare la cinci stele, avion business class si diurna 500 euro/zi

– pachet de asigurare sanatate in valoare de 500 euro/luna; interventii chirurgicale suportate din banii FRF (in trecut FRF i-a mai aprobat costuri de 250.000 euro pentru operatia de cancer la colon suportata la Nisa)

– angajarea unui sef de cabinet si a unei secretare, cu salariu de 5000 ron/luna

– administrarea dupa bunul plac a etajului 1 din noua cladire construita anul trecut si situata in spatele Casei Fotbalului, unde are si noul birou

Deciziile au fost luate de cei 13 membri ai Comitetului Executiv, cu doar 3 voturi impotriva si o abtinere. Sedinta a fost convocata la 07.00 dimineata! Apoi, de la 10.00, avea loc Adunarea Generala in care lui Mircea Sandu i s-a creat postul de presedinte de onoare, inexistent in organigrama, pentru a ramane in functie la UEFA.

Gino Iorgulescu, apropiat al lui Mircea Sandu, nou sef al Ligii Profesioniste si prim-vicepresedinte FRF, a prezentat propunerea Adunarii Generale fara insa a le spune celor din sala ce pachet de beneficii presupune.

Rente viagere vor mai primi şi alţi membri de onoare. Printre ei se numără Dumitru Dragomir, fost vicepreşedinte FRF şi fost preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Emerich Dembrovschi şi Cornel Dinu.

 

 

 

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …