Friday , April 19 2024

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, prezent la etapa de Cupă Mondială de sanie pe pistă naturală de la Vatra Dornei

Acesta i-a premiat sâmbătă pe câștigătorii probei de dublu, italienii Patrick Pigneter și Florian Clara. “Ne aflăm pe singura pârtie de sanie pe pistă naturală omologată din Europa de Est și mă bucur că acest lucru este valorificat din plin de România, mai ales în frumosul ținut al Bucovinei”, a spus șeful MTS, la Vatra Dornei 

Italienii Patrick Pigneter și Florian Clara au ieșit învingători, sâmbătă, în proba de dublu din cadrul Cupei Mondiale de sanie pe pista naturală de pe Pârtia Bucovina din Vatra Dornei, cu timpul de 1 min 47 sec 63/100.

Aceasta a fost a treia victorie a sezonului pentru Pigneter și Clara, urmați în clasament la Vatra Dornei de compatrioții lor Patrick Lambacher și Matthias Lambacher, 1 min 48 sec 42/100, și de rușii Aleksandr Egorov și Petr Popov, 1 min 48 sec 72/100.

Pigneter și Clara conduc detașat în clasamentul general al Cupei Mondiale, cu 385 de puncte.

România nu a avut reprezentanți în această probă, după ce Bogdan Moroșan și Gabriel Candrea nu au mai luat startul.

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a urmărit proba de dublu a Cupei Mondiale de sanie de la Vatra Dornei și i-a premiat pe câștigători. ”Le mulțumesc organizatorilor pentru invitația la acest eveniment, pentru că este una dintre cele mai importante competiții ce se organizează în România în ce privește sporturile de iarnă. Am afirmat public încă de la preluarea mandatului că voi fi suporterul tuturor sportivilor români și că voi sprijini toate sporturile și mi-am dorit mult să fiu prezent astăzi, aici. Ne aflăm pe singura pârtie de sanie pe pistă naturală omologată din Europa de Est și mă bucur că acest lucru este valorificat din plin de România, mai ales în frumosul ținut al Bucovinei. Este o competiție importantă, iar faptul că România primește de atâția ani organizarea ei cred că spune enorm de mult despre implicarea și felul profesionist în care Federația Română de Bob și Sanie împreună cu autoritățile locale au tratat acest eveniment. știu că pista de aici este una dintre cele mai rapide și tehnice piste din Europa, este un sport spectaculos, care necesită multe abilități pentru a-l practica. Alături de componenta sportivă, de numărul și notorietatea celor care participă, de faptul că sunt întreceri prin intermediul cărora sportivii noștri pot crește, pot căpăta experiență, este foarte importantă și componenta legată de imagine, de promovare a României ca o destinație turistică atractivă”, a declarat Ionuț Stroe, potrivit paginii de Facebook a MTS.

Organizată de către Federația Internațională de Sanie, Federația Ro­mână de Bob și Sanie, în parteneriat cu Clubul Sporturilor de Iarnă Vatra Dor­nei, competiția a adunat pe pista “Bucovina” peste 200 de sportivi, an­trenori, preparatori fizici și oficiali din aproximativ 15 țari. (Dănuț CHIDO­VEȚ)

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …