Saturday , April 20 2024

Memorialul “Sandrino Gherine” și-a desemnat câștigătorii primei ediții

Sporting Juniorul Vaslui (2002), FC Inter Viișoara Bistrița (2005) și Luceafărul Club (2007) sunt formațiile care au plecat cu trofeele acasă. LPS Suceava a obținut cel mai bun rezultat al unei echipe sucevene – locul 2 la categoria 2007 . Fotbaliștii suceveni au câștigat și cinci premii individuale prin portarii Cosmin Damian, Alexandru Drehluță, Claudiu David și jucătorii de câmp Alexandru Ferari și Daniel Tăran. Memorialul “Sandrino Gherine” a adunat la Câmpulung Moldovenesc aproape 800 de participanți. “Sper ca prin organizarea acestei competiții, Sandrino Gherine să rămână viu în memoria celor care l-au cunoscut pe terenul de fotbal”, a declarat managerul turneului, Mihai Eremia 

 Memorial Gherine

Municipiul Câmpulung Moldovenesc a găzduit la sfârșitul săptămânii trecute prima ediție a Memorialului “Sandrino Gherine”. Organizată în amintirea fostului fotbalist al grupărilor Cetatea Suceava și FC Botoșani, competiția a adunat la poalele Rărăului nu mai puțin de 44 de echipe, împărțite pe trei categorii de vârstă: 2002, 2005 și 2007.

Dintre cele șapte cluburi sucevene înscrise în competiție, grupa de 2007 de la LPS Suceava a obținut cel mai bun rezultat. Condusă de pe margine de antrenorul Andrei Ițco, formația suceveană a cucerit medaliile de argint, după o finală pierdută în fața Luceafărului Cluj.

La categoria 2002 s-a impus Sporting Juniorul Vaslui, iar la categoria 2005 trofeul a ajuns în vitrina bistrițenilor de la FC Inter Viișoara.

Sucevenii au obținut și cinci dintre premiile individuale prin Cosmin Damian (ACS Junior Câmpulung) – cel mai bun portar la categoria 2002, Alexandru Ferari – cel mai bun jucător la categoria 2002, Alexandru Drehluță (ACS Junior Câmpulung) – cel mai bun portar la categoria 2005, Daniel Tăran (CSM Dorna Vatra Dornei) – cel mai bun jucător la categoria 2005 și Claudiu David (LPS Suceava) – cel mai bun portar la categoria 2007.

Rezultatele finalelor și premiile individuale la cele trei categorii:

Categoria 2002:

Finala mică:

CSMS Iași – ACS Junior Câmpulung Moldovenesc 2-2 (7-6, d.p.)

Finala mare:

Sporting Juniorul Vaslui – Hușana Huși 4-1

Cel mai bun portar: Cosmin Damian (ACS Junior Câmpulung);

Golgeteri: Claudiu Prisăciuc (CSMS Iași) și Alex Codreanu (Sporting Juniorul Vaslui);

Cel mai bun jucător: Alexandru Ferari (ACS Junior Câmpulung).

 Categoria 2005:

Finala mică:

LPS Piatra Neamț – CS Pajura Huși 7-1

Finala mare:

FC Inter Viișoara Bistrița – CS Luceafărul Cluj 2-0

Cel mai bun portar: Alexandru Drehluță (ACS Junior Câmpulung);

Golgeter: Matei Moraru (LPS Piatra Neamț);

Cel mai bun jucător: Daniel Tăran (CSM Dorna Vatra Dornei).

 Categoria 2007:

Finala mică:

Didi Junior Iași – ACS Kinder Târgu Mureș 5-3

Finala mare:

CS Luceafărul Cluj – LPS Suceava 3-2

Cel mai bun portar: Claudiu David (LPS Suceava);

Golgeter: Paul Crișan (Luceafărul Cluj);

Cel mai bun jucător: Ianis Urbanovici (CSMS Iași) și Luca Întuneric (CS Viitorul Bacău).

Managerul turneului, Mihai Eremia, care a fost coleg atât ca jucător, cât și ca antrenor cu Sandrino Gherine, speră ca turneul de la Câmpulung să devină o tradiție și să reunească an de an cele mai puternice echipe din țară la nivel de copii. “Deși a fost foarte greu, am simțit că pot face acest gest pentru colegul și prietenul meu Sandrino Gherine. Sper ca prin organizarea acestei competiții, Gherine să rămână viu în memoria celor care l-au cunoscut pe terenul de fotbal. Au fost 44 de echipe la start, un nivel extrem de ridicat și mă bucur că toți cei prezenți au plecat acasă mulțumiți de organizare. Le mulțumesc tuturor pentru participare și în mod special celor care m-au ajutat să organizez acest adevărat maraton fotbalistic, municipalității din Câmpulung”, a declarat managerul Mihai Eremia.

Câștigătoarele primei ediții a Memorialului “Sandrino Gherine” au primit câte un voucher de participare la turneul “Brașov Junior’s Cup” ce va avea loc în vară. Primele patru clasate au primit premii din partea organizatorilor, iar celelalte echipe au fost răsplătite cu câte o diplomă de participare. La festivitatea de premiere a participat fostul mare internațional Costel Orac (foto), mama și sora regretatului Sandrino Gherine, precum și președintele AJF Suceava, Ciprian Anton și primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiță Negură.

Prima ediție a Memorialului “Sandrino Gherine” a fost organizată de ACS Junior Câmpulung Moldovenesc, în colaborare cu ACS Kids Tâmpa Brașov, având susținerea Primăriei și a Consiliului Local Câmpulung Moldovenesc. Meciurile s-au disputat pe Stadionul Municipal „Rarăul” și terenurile sintetice „Aquarius Center” și „Complex BTT”. (Dănuț CHIDOVET)

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …