Wednesday , April 24 2024

Mariana Bitang: Trebuie să recunoaşte că alţii sunt mai buni ca noi, în prezent!

Antrenorul coordonator al lotului feminin, Mariana Bitang, care nu a făcut deplasarea la CM de la Rotterdam, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că se aştepta ca Rusia să câştige titlul mondial, apreciind că România trebuie să-şi recunoască poziţia mondială în acest moment.

Mariana Bitang, care nu a făcut deplasarea la CM de la Rotterdam, pregătind junioarele la Izvorani, nu a putut vedea finala pe echipe de miercuri. “Nu avem la Izvorani respectivul post de televiziune, care a transmis finala, aşa că am putut vedea doar notele pe internet şi cam atât. Nu pot să-mi fac o părere doar aşa. Cert este însă, că titlul mondial câştigat de Rusia nu este o surpriză, am spus înainte de Mondiale. Rusia are o garnitură excepţională, cu care va domina copios următorii ani gimnastica mondială. Au avut inteligenţa, după anul 2000, când nu mai auzea nimeni de ei, să-şi readucă antrenorii buni acasă, să pună bazele unui program puternic şi iată, încep să se vadă roadele”, a declarat Mariana Bitang, pentru MEDIAFAX.

Antrenor coordonator al lotului feminin, alături de Octavian Bellu, Mariana Bitang este de părere că trebuie să ne recunoaştem poziţia mondială în acest moment. “Trebuie să recunoaştem că ceilalţi sunt mai buni în prezent, să ne recunoaştem şi greşelile noastre şi să vedem cum le putem corecta. Fetele acestea au avut 1-2 luni de pregătire tehnică, să nu mai spun că unele au venit după accidentări grave. Noi, în acest moment, nu pierdem la execuţie, ci la notele de plecare, deci la dificultate. E nevoie de copii sănătoşi, cu care să începem să mărim bagajul tehnic şi să-şi dorească şi ele acest lucru, pentru că rolul antrenorilor se termină, când ele încep exerciţiile. Sper ca în curând să nu devină istorie locul României pe podium, este mult de muncă”.

Mariana Bitang a mai precizat că nu are aşteptări de la finalele următoare, în care România are reprezentante, la individual-compus şi pe aparate. “Eu nu mă aştept la nimic, nu vorbesc de medalii. Îmi doresc doar ca fetele să lucreze ca la antrenamente şi atunci, cine ştie? Sunt şanse. Teoretic, chiar sunt, practic, vom vedea. Va interveni şi oboseala, pentru că de exemplu, Ana Pogras va trece prin mai multe finale, va fi greu pentru ea. Noi nu am pus presiunea rezultatelor pe fete, trebuie să îşi dorească şi ele să fie acolo sus, pe podium”, a încheiat Mariana Bitang.

Echipa feminină de gimnastică a României a încheiat finala de miercuri, la CM de la Rotterdam, pe locul patru, după Rusia, SUA şi China.

Fetele vor avea liber doar o zi, pentru că vineri va începe finala la individual-compus, iar sâmbătă şi duminică, finalele pe aparate, România având reprezentante în toate.

Vezi si

CSU Suceava este finalistă în Campionatul Național pentru tineret

CSU Suceava s-a calificat în finala Campionatului Național de handbal masculin pentru tineret, după ce …