Friday , April 19 2024

Maria Verciuc și Daria Lucan au doborât un record național la poliatlon

Cele două înotătoare sucevene au stabilit un nou record în proba de ștafetă de 4×50 de metri liber din cadrul Campionatelor Naționale de Poliatlon pentru cadeți. In total, sportivii suceveni au cucerit 11 medalii la concursul organizat la Pitești

Înotătorii suceveni s-au întors cu 11 medalii, dintre care 7 de aur, una de argint și 3 de bronz, de la Campionatele Naționale de Poliatlon pentru cadeți, competiție care a adunat la sfârșitul săptămânii trecute, în bazinul din Pitești, peste 480 de sportivi de la 65 de cluburi din întreaga țară.

Performerele delegației au fost Maria Verciuc și Daria Lucan, care au stabilit un nou record național cu ștafeta de 4×50 de metri liber. Mai tinerele lor colege, Ioana Ursu, Oana Sauciuc, Ingrid Sofronea și Petriana Popovici au cucerit aurul în probele de 4×50 liber și 4×50 metri mixt. În probele individuale, Maria Verciuc a luat două medalii de aur la 100 și 200 de metri liber, una de argint la 100 de metri bras și una de bronz la 200 de metri mixt. Ioana Ursu a cucerit aurul la 100 de metri spate și bronzul la 100 de mtri fluture, iar Ilinca Axentioi, sportivă legitimată la CSŞ Gura Humorului a cucerit bronzul la 200 metri liber.

“Sunt încântat de fiecare re­cord personal doborât și do­resc să-i felicit pe acești copii pentru rezultate obținute și pentru tăria de care au dat do­vadă zilnic la antrenamente. Pe această cale, aș dori să le mulțumesc celor care ne sprijină mereu: conducerii Şcolii Gimnaziale Nr. 3, conducerii LPS-CSŞ Suceava, domnului Cătălin Bunduc de la Victoria 21 Gym, doamnei psiholog Irina Bodnariu și doamnei antrenor Daniela Burac”, a declarat antrenorul sucevean Cezar Moscaliuc. (Dănuț CHIDOVEȚ)

 

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …