Friday , March 29 2024

Maria Şarapova, eliminată de la Turneul Campioanelor

sarapova

Jucătoarea rusă de tenis Maria Şarapova, locul 2 WTA, a învins-o, vineri, cu scorul de 7-5, 6-7 (4), 6-3, pe sportiva poloneză Agnieszka Radwanska, locul 6 WTA, într-un meci din Grupa Albă a Turneului Campioanelor, dar a fost eliminată din competiţia de la Singapore.

Meciul a durat trei ore şi 10 minute. Radwanska a salvat trei mingi de meci în setul al doilea, la scorul de 5-1 pentru Şarapova, dar nu a reuşit să se impună în decisiv.

În primele două meciuri, Şarapova a fost învinsă de daneza Caroline Wozniacki, locul 8 WTA, tot după un meci de peste trei ore, şi de sportiva cehă Petra Kvitova, numărul 3 mondial.

Vineri are loc şi ultimul meci din Grupa Albă, Petra Kvitova – Caroline Wozniacki. O victorie a danezei va asigura calificarea jucătoarei poloneze în semifinale. Dacă va câştiga Kvitova, ea va merge alături de Wozniacki în penultimul act al competiţiei.

De asemenea, în Grupa Roşie românca Simona Halep, locul 4 WTA, deja calificată în semifinale, o va întâlni, de la ora 14.30, pe sportiva sârbă Ana Ivanovici, locul 7 WTA.

Halep, cu două victorii în tot atâtea meciuri, conduce în clasamentul Grupei Roşii, urmată de Williams, două victorii şi o înfrângere, de Ivanovici, o victorie şi un meci pierdut, şi de Bouchard, care a înregistrat trei înfrângeri. În caz de egalitate, departajarea se va face în funcţie de numărul de seturi sau de ghemuri câştigate.

În semifinale se califică ocupantele primelor două locuri din fiecare grupă de patru jucătoare. Dacă va termina prima, atunci Halep va evolua împotriva ocupantei poziţiei secunde din Grupa Albă, în caz contrar va juca în faţa câştigătoarei.

BNP Paribas WTA Finals, a 44-a ediţie a Turneului Campioanelor, reuneşte cele mai bune opt jucătoare şi cele mai bune opt perechi de dublu în anul în curs, care se întrec pentru premii de 6,5 milioane de dolari.

Vezi si

Fotbal. Bucovina Rădăuți începe play-off-ul cu un meci pe teren propriu

Echipa antrenată de Ovidiu Murariu înfruntă sâmbătă, de la ora 15.00, formația FC Bacău Bucovina …