Friday , April 26 2024

Luptătorii suceveni au cucerit opt medalii la Campionatul Național pentru juniori mici

Performerii cluburilor sucevene au fost Ioan Bălan (CSM) și Bogdan Pop (LPS), care au devenit campioni naționali la cate­goriile 55, res­pec­­tiv 50 de kilograme. Etapa finală a Cam­pio­­na­­telor Naționale pentru juniori mici a adunat în Sala “Dumitru Bernicu” peste 300 de sportivi din întreaga țară. Medaliat olimpic în 1984, profesorul Ilie Matei a primit o plache­tă pentru întreaga carieră din partea Federației Române de Lupte

Lupte

Luptătorii suceveni au cucerit opt medalii la etapa finală a Campionatului Național pentru juniori mici, competiție care a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute în Sala “Dumitru Bernicu” și care a adunat la start peste 300 de participanți.

Performerii cluburilor sucevene au fost Ioan Bălan și Bogdan Pop, care s-au încununat cu titlul de național, după ce au câștigat de o manieră categorică toate cele cinci meciuri disputate. Pregătit de Daniel Ciubotaru la CSM Suceava, Ioan Bălan a cucerit aurul național pentru a treia oară în carieră la categoria 55 de kilograme, în vreme ce Bogdan Pop, sportiv antrenat de Andrei Bolohan la LPS Suceava, a devenit campion național pentru a doua oară la categoria 50 de kilograme, amândoi ca juniori III.

In alte două rânduri, cluburile suce­vene au cucerit argintul prin Iulian Felix Dediu (CSM Suceava) – finalist la categoria 38 de kilograme, juniori IV și Cassian Pulpă (LPS Suceava) – finalist la 78 de kilograme, juniori III.

Cele patru medalii de bronz au fost aduse de Alex Ostrovanu (CSM Su­ceava) – 42 kilograme, juniori IV, Cosmin Mihalache (LPS Suceava) – 85 kilograme, juniori III, Stefan Marcu (LPS Suceava) – 85 kilograme, juniori III și Teodor Vodă (LPS Suceava) – 38 kilograme, juniori III.

“Rezultatele sunt peste așteptări, ținând cont că luptele din Suceava n-au mai reușit de mulți ani să scoată un campion național. Tin să-i felicit pe sportivii noștri pentru că au arătat ambiție, voință și un caracter puternic. Nu au vrut să se facă de râs chiar la ei acasă”, a declarat Daniel Ciubotaru, antrenorul secției de lupte de la CSM Suceava.

La rândul său, Andrei Bo­lohan s-a arătat bucuros de titlul național cucerit de Bogdan Pop. “Mă bucur că Bogdan a re­câș­tigat titlul de campion na­țio­nal și asta de o manieră categorică, prin procedee foarte frumoase, câștigând prin superioritate tehnică toate meciurile”, a precizat Bolohan.

De buna organizare a întrecerilor din sala “Dumitru Bernicu” din Su­ceava s-a ocupat Valerică Ghe­rasim. “Ne bucu­răm că am reușit, în premieră pentru Suceava, să organizăm aceste finale în condiții foarte bune. Nu am avut parte de evenimente neplăcute și am făcut față cu brio tuturor cerințelor”, a adăugat Valerică Gherasim.

Cei trei tehnicieni care se ocupă de ani buni de destinele luptelor din Su­ceava au ținut să mulțumească Primă­riei, Consiliului Local, conducerii CSM și LPS, foștilor luptători, patronului restaurantului Melody și tuturor persoanelor care, alături de Federația Română de Lupte, au ajutat la organizarea finalelor Campionatului Național la Suceava.

Vineri, la deschiderea oficială a competiției, oficialii Federației Române de Lupte i-au acordat un trofeu pentru întreaga carieră celui mai bun luptător din toate timpurile de la CSM Suceava, Ilie Matei. Medaliat cu argint la Jocurile Olimpice de la Los Angeles, din 1984, profesorul Ilie Matei a fost recompensat astfel pentru “meritele deosebite aduse la promovarea și dezvoltarea luptelor sportive în România”. (Dănuț CHIDOVET)

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …