Friday , April 19 2024

Luptătorii suceveni au cucerit cinci medalii la Cupa României

Sportivii din județ s-a impus la trei categorii de greutate prin Adrian Agache (CSM Suceava – 77 kilograme), Cosmin Mihalache (CSM Suceava – 87 kilograme) și David Grigorean (CSM Rădăuți – 130 kilograme). CSM Suceava a ocupat locul 3 în clasamentul pe echipe. Cupa României la juniori I a adunat la Putna peste 150 de sportivi 

Luptătorii suceveni au cucerit cinci medalii la Cupa României de lupte greco-romane pentru juniori, competiție care a adunat, zilele trecute, în Sala Sporturilor din Putna, peste 150 de sportivi din întreaga țară.

La categoria 77 de kilograme, lupta pentru aur s-a dat între doi suceveni, Adrian Agache (CSM Suceava) și Ioan Bălan (LPS Suceava), câștig de cauză având elevul pregătit de Valerică Gherasim. Cea de-a două medalie de aur a clubului CSM Suceava a fost adusă de Cosmin Mihalache, învingător la categoria 87 de kilograme, în timp ce colegul său de club, Bogdan Pop, a cucerit bronzul la 60 de kilograme. Grație acestor rezultate, CSM Suceava, acolo unde de coordonarea secție de lupte se ocupă Valerică Gherasim, Andrei Bolohan și Daniel Ciubotaru a ocupat în final locul 3 în clasamentul pe echipe.

CSM Rădăuți a urcat pe podium la Putna prin David Grigorean, sportivul pregătit de Florin Rusu reușind să câștige medalia de aur la categoria 130 de kilograme.

 

Rezultatele luptătorilor suceveni sunt cu atât mai meritorii cu cât toți cei cinci sportivi sunt încă juniori II, competiția de la Putna fiind adresată juniorilor I.

 

În numele Asociației Județene de Lupte, antrenorii suceveni au ținut să mulțumească Primăriei și Consiliului Local Suceava, Primăriei și Consiliului Local Rădăuți, dar și primarului comunei Putna, Gheorghe Coroamă, pentru buna organizare a Cupei României la juniori. (Dănuț CHIDOVEȚ)

 

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …