Saturday , April 20 2024

Lumea rugbyului sucevean l-a omagiat pe Petru Panainte

Organizat la inițiativa Asociației Sportive “Prietenii Rugby-ului din Bucovina”, evenimentul de sâmbătă a cuprins o slujbă de pomenire a regretatului jucător și antrenor sucevean, urmat, pe stadionul Unirea, de un meci de old-boys între o echipă din Suceava și Dracula Boys 

Lumea rugbyului sucevean l-a omagiat la sfârșitul săptămânii trecute pe regretatul profesor și antrenor Petru Panainte, dispărut dintre noi în urmă cu un an, după un accident nefericit. Organizat la inițiativa Asociației Sportive “Prietenii Rugby-ului din Buco­vina”, evenimentul de sâmbătă a cuprins o slujbă de pomenire pe stadionul Unirea, urmată de un meci de old-boys între o echipă din Suceava și Dracula Boys.

“Am crescut cu domn profesor Panainte, avându-l ca antrenor și era normal să organizăm un asemenea memorial. Pentru mine, a rămas al doilea tată, mai ales în perioada junioratului. A știut să ne îndrume. Cu el m-am sfătuit când am plecat de la Suceava. Această inițiativă aduce un omagiu binecuvenit pentru ce a făcut profesorul Panainte pentru rugbyul sucevean”, a precizat Ovidiu Slușariuc, unul dintre rugbyștii descoperiți și promovați de Petru Panainte în urmă cu trei decenii.

Petru Panainte a evoluat ca jucător în pachetul de înaintare, atât în linia a III-a, pe postul de flancher, cât și-n linia I, pe postul de taloner. Între anii 1968-1973 a fost jucător la Constructorul Suceava, apoi la CSM Suceava. În următorul sezon, a evoluat pentru CSM Sibiu, în perioada 1974-1978 a jucat la Universitatea Timișoara, apoi a revenit acasă, iar cariera de sportiv și-a încheiat-o la Minerul Gura Humorului.

Din 1978 a preluat funcția de antrenor de rugby la Şcoala Sportivă Suceava. Dintre jucătorii descoperiți și formați ce s-au remarcat la nivel național și internațional se numără: Gelu Ignat, ­Ne­culai Nichitean, Ilie Ştefan Ivanciuc, Ovidiu Ştefan Slușariuc, Cătălin Franciuc, Vasile Flutur sau Petru Bălan. Mai mult, jucătorii formați de regretatul antrenor au alcătuit mulți ani nucleul echipei de seniori CSM Suceava, dar și la multe cluburi puternice din țară și străinătate. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …