Friday , March 29 2024

Liga I își schimbă liderul

CFR Cluj este din nou lider în Liga 1, după ce a trecut la limită de Craiova. Clujenii au învins, sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 1-0, echipa CS Universitatea Craiova şi au revenit pe primul loc în Liga I, cu 44 de puncte după opt etape în play-off şi un meci în plus faţă de FCSB.

cfr-craiova

 Ardelenii au rămas în inferioritate numerică pe final de meci, iar adversarii au ratat un penalty în prelungiri. FCSB este acum obligată să câştige în deplasarea cu Iaşiul pentru a reveni pe primul loc.

CFR Cluj a avut mari emoţii în derby-ul cu CS U Craiova, dar a luat în cele din urmă toate punctele. Ardelenii au început bine meciul şi au lovit bara în primele minute. Craiova a răspuns prin Mitriţă, al cărui şut a trecut puţin pe lângă poarta lui Arlauskis. Dimitrov a fost aproape de autogol, iar Djokovic a irosit încă o şansă pentru CFR Cluj.

Craiova a avut prima ocazie a reprizei secunde: Mitriţă l-a pus la încercare pe Arlauskis cu un şut din lovitură liberă. CFR-ul a fost periculoasă tot la o fază fixă: din şase metri, Boli n-a prins spaţiul porţii. Oamenii lui Dan Petrescu au continuat să preseze, iar Camora a găsit în cele din urmă golul. El a înscris unicul gol al meciului, în minutul 75.

Situaţia s-a complicat pentru ardeleni din minutul 83, când Boli a luat direct cartonaşul roşu, pentru un fault dur, la mijlocul terenului, asupra bulgarului Popov.
Craiova a avut şansa egalării în prelungiri: Gustavo a obţinut un penalty, în duel cu Djokovic, dar tot el l-a ratat. Detalii de la desfășurarea partidei, aici.

S-a terminat 1 la 0 pentru CFR Cluj, care continuă să spere la titlu. Este din nou pe primul loc, la un punct de FCSB, care n-a jucat încă cu Iaşiul.

Până la finalul sezonului, CFR Cluj mai are de jucat în deplasare cu Astra şi acasă, cu Viitorul.

Meciul de la Cluj a fost arbitrat de Marius Avram.

Vezi si

Fotbal. Bucovina Rădăuți începe play-off-ul cu un meci pe teren propriu

Echipa antrenată de Ovidiu Murariu înfruntă sâmbătă, de la ora 15.00, formația FC Bacău Bucovina …