Thursday , April 18 2024

Irina Begu s-a calificat in turul III la Wimbledon. Urmeaza Sharapova

begu

Irina Begu s-a calificat miercuri in turul III al turneului de Grand Slam de la Wimbledon.

Tenismena noastra, a 31-a favorita la castigarea competitiei britanice, a invins-o in runda a doua pe ucraineanca Lesia Tsurenko (locul 68 WTA) in doua seturi, scor 7-5, 6-7, 7-5.

In turul III, Irina Begu o va intalni pe Maria Sharapova, care a trecut in turul doi de Richel Hogenkamp (locul 123 WTA), scor 6-3, 6-1.

Doua ore si 45 de minute a durat intalnirea dintre Begu si Tsurenko, una extrem de echilibrata, dar care se putea termina totusi in doua seturi. Reprezentanta noastra a avut o minge de meci in setul al doilea, dar ucrainean n-a renuntat la lupta si a intors soarta setului.

Tsurenko n-a mai reusit insa sa se salveze in setul decisiv, in care Irina a reusit un break la momentul oportun, la scorul de 6-5.

O victorie importanta pentru Irina, care are acum ocazia de a o intalni pe rusoaica Maria Sharapova, intr-o partida programata vineri, la o ora ce urmeaza a fi anuntata de organizatori

Dupa aceasta victorie, sportiva romanca si-a asigurat un cec in valoare de 77.000 de lire sterline si 130 de puncte in ierarhia WTA.

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …