Thursday , March 28 2024

Ion Ţiriac, nemultumit dupa turneul de la Madrid. Vrea ca fetele sa nu mai incaseze aceiasi bani ca baietii

Ion Ţiriac vrea să mute sau să vândă turneul de la Madrid. Miliradarul român este nemulţumit de faptul că femeile nu aduc aceleaşi venituri ca şi bărbaţii şi propune ajustarea premiilor.

tiriac

Ion Tiriac a propus, marti, ca femeile sa nu mai incaseze aceleasi premii precum barbatii. Tiriac spune ca tenisul feminin nu genereaza venituri la fel de ridicate, motiv pentru care premiile jucatoarelor ar trebui sa fie mai mici.

“Cred ca trebuie sa calculam si sa vedem cati bani aduc barbatii si cati aduc femeile din drepturile TV. Pentru ca altfel va trebui sa compensam, sa compensam, sa compensam… Si nu poti sa compensezi pentru totdeauna! Este un sport frumos, dar nu cred ca femeile se pot plange ca nu castiga suficient”, a spus Tiriac pentru New York Times.

Ion Tiriac este fortat de ATP sa mareasca premiile, insa acest lucru ar insemna o crestere si in competitia feminina. El a luat deja legatura cu WTA pentru a gasi o solutie.

“Daca maresc si premiile femeilor, voi fi falit si nu mai stiu cum sa organizez un turneu de tenis. Iar eu am facut tenis inca din anii ’60. Cum sa spui ca sunt egali? Nu sunt egali. Da, prefer o femeie pe teren, arata mai bine, e mai frumoasa. Chiar si in fata lui Federer prefer o femeie. Dar ele nu-mi pun pe masa aceiasi bani”, s-a plans Ion Tiriac.

“Daca un barbat imi aduce 40 de dolari din televizari, iar o femeie doar 7 dolari, nu e la fel. Sfarsit! Poate ca le poti plati pe ultimele patru, pentru semifinale si finala, la fel ca barbatii. Dar poate ca restul nu sunt interesante ca sa le platesti la fel. Platesc premii de 11 milioane de dolari si asa nu se mai poate! Nu pot sa merg asa la nesfarsit! Toata lumea ar intelege asta, e foarte simplu”, a completat Ion Tiriac.

“Imi plac foarte mult femeile, mai mult decat barbatii. Toata viata mea a fost asa. Cu cat au picioarele mai lungi, cu atat cred ca sunt mai frumoase. Chiar si in tenis, sunt gratioase si asa mai departe”, a incheiat Ion Tiriac.

 

Vezi si

LPS Suceava se menține pe podium în Liga Elitelor U14

LPS Suceava a rămas pe podium în Liga Elitelor U14, după ce a câștigat derbyul …