Saturday , April 20 2024

Inotătorii suceveni au bifat 17 prezențe pe podium la etapa regională de la Bacău

Performera delegației de la CSS-LPS Suceava a fost Ioana Ursu, care a obținut cinci medalii de aur și una de bronz

 Inot

Inotătorii de la CSS-LPS Suceava au obținut un număr de 17 medalii la etapa regională a Campionatului Național pentru copii de 10-11 ani, competiție care a adunat în weekendul trecut, la Bacău, aproape 170 de participanți de la 23 de cluburi din zona Moldovei.

Performera delegației sucevene a fost Ioana Ursu, sportiva pregătită de Cezar Moscaliuc, reușind să câștige cinci medalii de aur în probele de 50 și 200 de metri liber, 50 de metri spate, 200 de metri mixt și 50 de metri fluture, dar și un bronz la 50 bras.

Delia Ostafi s-a impus în proba de 50 de metri bras și a cucerit alte cinci medalii de bronz la 50 și 200 de metri liber, 50 de metri spate, 200 de metri mixt și 50 de metri fluture. O altă suceveancă, Paula Boleacu a câștigat argintul la 50 de metri liber și bronzul în probele de 200 metri liber, 50 de metri fluture, 50 de metri spate și 50 de metri bras. Stefan Trocin a prins la rândul lui podiumul de premiere în proba de 50 de metri bras, unde a obținut medalia de bronz.

Din delegația clubului CSS-LPS Su­cea­va prezentă la Bacău au mai făcut parte Cezar Neagu, Oana Sauciuc, Petriana Popovici, Ingrid Sofronea, Mara Teodorovici, Antonia Datolla și Paul Panait. Grația rezultatelor obținute, CSS-LPS Suceava s-a clasat pe locul 2 în clasamentul pe echipe, la diferență mică de Atena Constanța.

“Sunt foarte încântat de rezultatele obținute, majoritatea sportivilor reușind să-și doboare recordurile personale. Vreau să-i felicit, mai ales că toți s-au calificat la Campionatele Naționale ce vor avea loc în luna iunie la Brașov. Aș vrea să mulțumesc conducerii Scolii Gimnaziale Nr. 3 și domnului Sorin Rață (n.r. director CSU Suceava) pentru condițiile de pregătire pe care ni le oferă și pentru faptul că au fost alături de noi”, a declarat Cezar Moscaliuc. (Dă­nuț CHIDOVET)

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …