Thursday , April 18 2024

Ilie Năstase, interzis şi la Roland Garros. Prima reacţie a fostului tensimen

ilie nastase

Ilie Năstase nu va fi acreditat la turneul de Mare Șlem de la Roland Garros în acest an, a anunțat Federația Franceză de Tenis, pe contul de Twitter.

Fostul tenismen Ilie Năstase primește o nouă lovitură în scandalul apărut la meciul de Fed Cup România-Marea Britanie, atunci când a înjurat arbitrii, jucătoarele de tenis britanice, dar a și emis un comentariu cu tentă rasistă la adresa copilului nenăscut al Serenei Williams.

Năstase nu va fi acreditat la turneul de Mare Șlem de la Roland Garros în acest an, a anunțat Federația Franceză de Tenis, pe contul de Twitter. Aceeași interdicție fusese anunțată și de organizatorii turneului de tenis de la Wimbledon.

Fostul mare tenismen roman anunta ca, de fapt, n-a fost suspendat de Federatia Internationala de Tenis si ca avocatii sai se ocupa de aceasta problema.

“Nu cred ca nu ma vor primi la Roland Garros pentru ca eu nu sunt suspendat de Federatia Internationala de Tenis! S-a raspandit o informatie gresita ca as fi suspendat! Avocatii mei sunt acum la Londra, iar ancheta este in curs. Mai multe comentarii nu pot sa fac”, a declarat Ilie Nastase pentru Prosport.

Ilie Năstase a câștigat turneul de la Roland Garros în 1973, după ce fusese finalist și în 1971. Anul trecut, Ilie Năstase a fost comentator al postului Eurosport la Paris.

ITF i-a ridicat, la 22 aprilie, acreditarea lui Ilie Năstase, după ce a avut un conflict cu arbitrii, cu Johanna Konta şi cu căpitanul-nejucător Anne Keothavong. El nu a mai fost căpitanul echipei României la meciurile de duminică.

Ca tenismen, Ilie Năstase a câştigat la simplu Roland Garros în 1973 şi a jucat o finală în 1971, la dublu a câştigat cu Ion Ţiriac în 1970 şi a mai jucat o finală pierdută, cu Jimmy Connors, în 1973, iar la Wimbledon a fost de două ori finalist la simplu (1972 şi 1976) şi a câştigat o dată finala la dublu (1973), în echipă cu Jimmy Connors.

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …