Thursday , March 28 2024

Handbal feminin: România a învins Spania cu 19-17, la Campionatul Mondial

Naționala feminină de handbal a României a reușit o victorie foarte importantă, 19-17 (9-7) cu Spania, marți seara, la Trier, în Grupa A a Campionatului Mondial din Germania.

neagu

România a urcat pe primul loc în grupă după acest succes și și-a asigurat calificarea în optimile de finală ale competiției.

Tricolorele au început mai slab meciul și au fost conduse cu 2-0, 3-1, 4-2, au restabilit egalitatea (4-4), Spania a mai condus o dată la două goluri (6-4), dar apoi au urmat cinci goluri consecutive ale României, care a avut cea mai mare diferență din întreg meciul, 9-6. La pauză, România a condus cu 9-7.

Spania a marcat primele trei goluri ale reprizei secunde (10-9), iar apoi s-a desprins din nou la două lungimi, 14-12. Ibericele au mai condus în trei rânduri, dar România, antrenată de spaniolul Ambros Martin, a egalat, 17-17, iar apoi a marcat de alte două ori până la final, câștigând cu 19-17 un meci în care au excelat apărările.

 

În clasament, pe primul loc se află România, cu 6 puncte, urmată de Franța, 4 puncte, Spania, 4 puncte, Slovenia, 4 puncte, Angola, 0 puncte, Paraguay, 0 puncte.

Următoarele meciuri vor avea loc joi, Paraguay — Slovenia, România — Angola și Spania — Franța.

Vezi si

LPS Suceava se menține pe podium în Liga Elitelor U14

LPS Suceava a rămas pe podium în Liga Elitelor U14, după ce a câștigat derbyul …