Thursday , April 25 2024

Halep, învinsă în finala de la Beijing. De luni este numarul 1 mondial

Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, a pierdut, duminică, finala China Open, fiind învinsă, cu scorul de 6-4, 7-6 (3), de jucătoarea franceză Caroline Garcia, locul 15 WTA. În ciuda acestui eşec, Simona Halep va reveni de la Beijing ca ocupantă a locului 1 mondial. Este a patra finală pierdută de româncă în acest an.

halep

Garcia este poate ce mai în formă jucătoare în acest moment, după ce săptămâna trecută câştigase turneul de la Wuhan, de categorie Premier 5, iar acum a ajuns în finală la Beijing. Duminică, ea a fost agresivă de la începutul meciului cu Halep, pentru că românca a abordat finala de la Beijing cu prea multă precauţie, cedând deliberat îniţiativa adversarei.

Halep a început meciul cu un break, dar Garcia l-a recuperat imediat. În continuare, cele două sportive şi-au fructificat serviciul până la 5-4, când Garcia a încheat setul cu un break, 6-4, după 44 de minute.

Jucătoarea română şi-a schimbat evoluţia în setul secund. A trecut ea la conducerea jocului, şi-a asumat mai multe riscuri, iar Garcia părea că se clatină şi că meciul cu Elina Svitolina, disputat de ea timp de aproape trei ore şi jumătate, în sferturi, nu putea rămâne fără urmări.

Două au fost momentele importante ale acesturi set, unul fără break-uri. La 2-3, Halep a cerut interveniţia fizioterapeutului pentru o problemă musculară la piciorul drept. Ea a continuat jocul şi la 3-3 a avut nu mai puţin de nouă mingi de break, inclusiv avantaj de 40-0. Nu a reuşit să le fructifice şi setul a curs către tie-break, pe care Garcia l-a câştigat la 3. Cu 6-4, 7-6 (3), după o oră şi 52 de minute, Garcia a obţinut cea mai bună performanţă din carieră, un trofeu de competiţie Mandatory, şi prima victorie din trei întâlniri cu Halep.

Calificarea în finală este recompensată cu 636.300 de dolari şi cu 650 de puncte WTA. Câştigătoarea va primi 1,27 milioane de dolari şi 1.000 de puncte WTA.

Halep rămâne după China Open cu locul I WTA şi cu câteva succese importante. Luni, la publicarea clasamentului WTA, românca va avea 40 de puncte în plus faţă de fostul lider, spaniola Garbine Muguruza.

Simona Halep şi-a “achitat” toate datoriile la China Open: a obţinut prima victorie în faţa Mariei Şarapova, apoi a învins-o clar pe Daria Kasatkina, după ce fusese întrecută la fel de clar săptămâna trecută, la Wuhan. Însă Jelena Ostapenko era prima pe listă, după ce letona a privat-o de cele mai importante performanţe ale carierei, titlul la Roland Garros şi locul 1 WTA. Iar românca a câştigat meciul din semifinale cu Ostapenko, cel care i-a adus poziţia de număr 1 mondial.

Pentru Halep urmează evoluţia la Turneul Campioanelor, din 23-29 octombrie.

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …