Friday , April 19 2024

Halep, eliminata de Radwanska la Miami. Federer, invins de locul 175 mondial

Simona Halep părăseşte competiţia de simplu de la Miami după ce a pierdut partida contra polonezei Agnieszka Radwanska în turul al treilea al turneului. Nu a fost însă singura surpriză de sâmbătă de la Miami: și Roger Federer a fost eliminat din primul meci de ocupantul locului 175 ATP.

halep-radwanska

Simona Halep, locul I WTA, a fost învinsă, sâmbătă, cu 3-6, 6-2, 6-3, de poloneza Agnieszka Radwanska, locul 30 WTA şi cap de serie numărul 32, în turul al treilea al Miami Open.

În primul set, Simona Halep a jucat mai bine decât a făcut-o în ultimele două partide, cu Naomi Osaka şi cu Oceane Dodin, dar evoluţia româncei fost destul de oscilantă. Halep a fost agresivă, a condus jocul fără să aştepte greşeala de dincolo de fileu, a căutat marginile laterale ale terenului şi şi-a pus sub presiune rivala. Lucrurile bune au fost peste cele rele, în această parte a jocului, dar acest raport se va schimba repede, după primul set.

Ca de obicei, fără un motiv serios, Halep a intrat în zona negativă a personalităţii ei, în setul al doilea, după un ghem slab făcut pe propriul serviciu, la 0-1. Aşa au apărut nervii, nerăbdarea, care au dus la soluţii nepotrivite şi numeroase greşeli în evoluţia liderului WTA (44-18 erori neforţate, 31-13 puncte câştigătoare).

Radwanska a făcut jocul ei caracteristic, defensiv, tehnic, cu ruperi de ritm, cu mingi apropiate de linia de fund a terenului, şi-a pus adersara să muncească pentru fiecare punct, neoferind cadouri. În plus faţă de Simona Halep, poloneza a fost calmă, indiferent de scorul de pe tabelă, iar liniştea cu care a abordat fiecare punct a ajutat-o să triumfe.

Halep s-a distanţat la început la 2-0, după un break în ghemul secund. Radwanska a răspuns cu rebreak, la fel românca, înainte de a urca scorul la 4-1. Poloneza a reuşit două ghemuri la rând, apoi Halep a făcut acelaşi lucru şi şi-a trecut setul în palmares, cu 6-3, după 32 de minute.

Aproape nimic din ceea ce a fost bine realizat de Halep în primul set nu s-a mai regăsit în al doilea, şi pe fondul unui joc superior al adversarei. Radwanska a fost mai precisă, corectându-şi în special serviciul, unul slab până atunci. Cu patru ghemuri câştigate la rând, jucătoarea poloneză şi-a pus opţiunea clară pe câştigarea setului, chiar dacă Halep a avut o răbufnire, reducând scorul la 2-4. A fost prea puţin pentru sportiva română, care s-a înclinat cu 2-6, după o oră şi două minute.

Decisivul a fost început mai bine de Halep, cu un joc mai apropiat de ceea ce a prestat în prima parte. Ea a avut 2-0, după un break la debut, dar din nou propriile greşeli şi evoluţia de calitate a polonezei au anulat avantajul şi înclinat balanţa de cealaltă parte. Sportiva din Polonia a câştigat şase din următoarele şapte ghemuri şi s-a impus cu 6-3, după o oră şi 44 de minute de joc.

 

Așa se face că turneul de la Miami mai aduce o eliminare surprinzătoare, chiar a numărului 1 mondial.

Radwanska va juca in optimi cu Vika Azarenka.

digi24.ro

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …