Thursday , April 18 2024

Hai la meci! Mâine, de la ora 11.00, Rapid şi ACS Berceni deschid sezonul de primăvară pe Areni

“Este un joc dificil prin prisma faptului că l-au adus pe banca tehnică pe Mihalcea, un antrenor care pune bine echipa în teren. Eu am încredere însă în băieţi. Avem un lot valoros şi este obligatoriu să câştigăm acest joc, să începem partea a doua a campionatului cu o victorie”, a declarat antrenorul Rapidului, Bogdan Tudoreanu

 Rapid - conferinta [800x600]

Mâine, la ora 11.00, începe în mod oficial noul an fotbalistic pe Areni, porţile stadionului urmând să se redeschidă pentru meciul dintre Rapid CFR şi ACS Berceni, contând pentru etapa cu numărul 18 din cadrul sezonului regulat al Ligii a II-a.

Trupa pregătită de Bogdan Tudoreanu este pregătită să-şi înfrunte coşmarul de astă-toamnă, când ACS Berceni le-a provocat “ceferiştilor” prima şi singura înfrângere din actuala ediţie de campionat. Principalul pericol pentru gazde nu vine însă de pe gazon, ci de pe banca tehnică, unde conducerea ilfovenilor l-a instalat recent pe Adrian Mihalcea, antrenor care nu a fost învins nici măcar odată în cinci meciuri directe disputate împotriva celor de la Rapid Suceava.

“Cred că ne aşteaptă un joc dificil. Chiar dacă Berceniul a pierdut în prima etapă, pe teren propriu, în faţa Farului, consider că a fost un accident. Este un joc dificil şi prin prisma faptului că l-au adus pe banca tehnică pe Mihalcea, un antrenor care pune bine echipa în teren”, a declarat Bogdan Tudoreanu, care nu concepe însă ca Rapidul să rateze victoria în partida de mâine. “Eu am încredere în băieţi. Am făcut o pregătire bună în pauza de iarnă, avem un lot valoros şi este obligatoriu să câştigăm acest joc, să începem partea a doua a campionatului cu o victorie. Sper să vină şi lumea la stadion, iar împreună cu publicul să reuşim să câştigăm cele trei puncte care sunt foarte importante pentru noi”, a mai spus tehnicianul Rapidului.

Daniel Bălan a urmărit pe viu întâlnirea de sâmbăta trecută dintre ACS Berceni şi Farul, încheiată cu scorul de 1-3. “Mi-au lăsat o impresie bună cei de la Berceni. Au jucători tineri, au alergat mult, dar experienţa celor de la Farul şi-a spus cuvântul. Aşadar, ne aşteaptă un meci greu, mai ales că s-a schimbat şi antrenorul la Berceni. Mihalcea este un antrenor foarte bun. Cred însă că avem un lot mai valoros şi sperăm să luăm cele trei puncte”, a spus Daniel Bălan.

Colegul său de pe banda stânga a defensivei sucevene, Dorin Semeghin, se aşteaptă ca ilfovenii să joace cu mare ambiţie pe Areni. “Adi Mihalcea e un tehnician ambiţios, căruia nu-i place să piardă. Oaspeţii vor juca cu mare ambiţie, să nu plece învinşi de pe Areni. Noi suntem însă concentraţi şi ne dorim ca primul meci oficial de acasă să ne aducă şi prima victorie”, a declarat Dorin Semeghin.

Tudoreanu: “Avansul acesta de şapte puncte pe care îl are Voluntariul ne taie puţin din elan”

Rapidiştii au vorbit şi despre şansele de promovare la finalul actualului sezon. Chiar dacă recunoaşte că handicapul de şapte puncte faţă de liderul FC Voluntari este greu de recuperat, antrenorul Bogdan Tudoreanu le promite suporterilor că echipa suceveană va aborda fiecare meci la victorie. “Avem un program încărcat cu jocuri dificile. După meciul cu Berceni, întâlnim practic patru echipe cu care ne vom reîntâlni în play-off. Sper să adunăm cât mai multe puncte, iar la final vom vedea unde ne vom situa în clasament. Avansul acesta de şapte puncte pe care îl are Voluntariul ne taie puţin din elan, dar mai sunt 30 de puncte puse la bătaie în play-off şi se poate întâmpla orice. Cert este că noi vom aborda fiecare meci la victorie indife-rent de numele adversarului”, a menţionat tehnicianul grupării de pe Areni.

Daniel Bălan se gândeşte la rândul său la promovare, dar spune că finalul de campionat trebuie abordat pas cu pas, meci cu meci.  “Eu unul mi-aş dori să promovăm. Ar fi un vis frumos pentru suporteri, pentru Suceava. Este însă foarte greu pentru că deja Voluntariul are un avans de şapte puncte şi un lot foarte valoros. Important este să jucăm la victorie fiecare meci, iar dacă vom fi acolo sus în clasament, cu siguranţă nu ne vom da la o parte”, a precizat Daniel Bălan.

Rapidul se confruntă cu trei probleme de lot înaintea meciului de mâine cu ACS Berceni. Velescu şi Sfrijan vor lipsi mai mult ca sigur din cauza unor accidentări, în vreme ce Sumanariu este incert. (Dănuţ CHIDOVET)

Vezi si

Ultimele bilete la Jocurile Olimpice de la Paris au fost puse azi în vânzare

Ultimele bilete pentru Jocurile Olimpice de vară de la Paris au fost puse în vânzare …