Saturday , April 20 2024

Foresta solicită FRF amânarea ultimelor două etape din 2017

 Foresta se află pe lista celor 15 cluburi care au solicitat FRF ca primele două runde din retur, programate să aibă loc la începutul lunii decembrie, să fie amânate pentru primăvara anului viitor. Subțirimea lotului de jucători și pregătirea fizică precară sunt principalele motive pentru care “galben-verzii” ar vrea să intre în vacanță după runda de la sfârșitul acestei săptămâni. O decizie privind amânarea startului returului va fi luată miercurea viitoare

Foresta

Foresta se află pe lista cluburilor care au solicitat FRF amânarea pri­melor două etape ale returului Ligii a II-a, programate să se desfășoare la începutul lunii decembrie.

Astfel, cu excepția celor de la Hermannstadt, Dunărea Călărași, Chindia Târgoviște, Politehnica Timișoara șI Metaloglobus București, restul de 15 echipe de la matineu vor să intre în vacanță după runda din acest weekend, ultima din tur. O decizie în acest sens va fi luată în ședința de miercuri, 29 noiembrie, a Comitetului Executiv al FRF.

 Brașoveanu: “Cred că se va reprograma doar etapa din 9 decembrie”

Auraș Brașoveanu, unul dintre reprezentanții Ligii a II-a în CEx, este de părere că solicitarea celor 15 cluburi va fi respectată doar pe jumătate. “Cred că, dacă se va reprograma, se va reprograma doar etapa din 9 decembrie, nu și cea din 2 decembrie. Asta este punctul meu de vedere. Ar fi dificil să programezi 19 etape în 14 săptămâni. Eu mă gândesc și la echipele calificate în optimile Cupei României, trebuie să le protejăm și pe ele. De regulă, Comitetul Executiv al FRF ține cont de părerea majorițății, atât timp cât existe motive pertinente, foarte solide. Se va analiza fiecare motiv în parte și se va lua o decizie. Se va face o analiză clară vis-à-vis de sezonul de primăvară”, a declarat Auraș Brașoveanu pentru liga2.ro.

  Ce motive invocă echipele în cererea de amânare

Printre motivele pentru care cluburile de Liga a II-a solicită amânarea ultimelor două etape din acest an se număra starea proastă a terenurilor de joc, schimbarea legii prin care autoritățile pot finanța echipele locale de fotbal sau, cum este cazul Forestei, subțirimea lotului și lipsa de pregătire fizică, care se simt din plin în acest moment la gruparea de pe Areni. “Unele cluburi au invocat încă de acum două săptămâni, pe bună dreptate, motive financiare. Pentru a nu pune în pericol competiția, au solicitat întreruperea campio­natului odată cu ultima etapă a turului. Un lucru, de altfel, corect, una e să te prezinți cu echipa de bază și să scoți un anumit rezultat și alta e să te duci, după aia, cu juniorii”, a explicat Auraș Brașoveanu. Foresta va încheiat turul sâmbătă, pe stadionul Areni, cu un meci în fața celor de la Luceafărul Oradea. In primele două runde din retur, cele pe care le vrea amânate, trupa antrenată de Florentin Petre ar trebui să joace cu Ripensia Timișoara (acasă) și ASA Târgu Mureș (deplasare). (Dănuț CHIDOVET)

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …

One comment

  1. Dati-vă demisia

    Atâta i-a mai ramas!