Friday , April 19 2024

Foresta și Bucovina Rădăuți încheie anul cu un meci direct pe Areni

Cele două formații sucevene se înfruntă mâine, de la ora 14.00, în ultima etapă din cadrul turului Ligii a IV-a. Lovitura de start a meciului va fi dată de starul francez Nicolas Anelka. “E un război pe care trebuie neapărat să-l câștigăm. Altă variantă nu există. Avem și o revanșă de luat după înfrângerea din Cupă”, a declarat antrenorul Forestei, Selim Benachour. “Pentru noi, este un meci ca oricare altul, fără orgolii, ambiții sau prime speciale. Ar fi și culmea să existe orgolii între două echipe amărâte de Liga a III-a. Venim la Suceava să facem un joc bun, să câștigăm”, a replicat antrenorul Bucovinei, Dorin Goian 

Ultima etapă din turul Ligii a III-a programează mâine, cu începere de la ora 14.00, pe stadionul Areni, mult așteptatul derby local dintre Foresta și Bucovina Rădăuți.

Trupa pregătită de Selim Benachour este decisă să-și ia revanșa în fața rădău­țenilor după eliminarea din Cupa Ro­mâniei. Venirea starului francez Nicolas Anelka și prima dublă promisă de condu­cerea clubului sunt motivațiile în plus pe care “galben-verzii” le au la partida de mâine. “Încheiem prima jumătate a campionatului cu un derby, cu un război pe care trebuie neapărat să-l câștigăm. Ținând cont de poziția noastră din clasament, nu avem altă variantă decât victoria. În plus, avem și o revanșă de luat după înfrângerea din Cupă. Va fi un meci dificil pentru că vom juca pe un teren înghețat, dar avem jucători care se pot adapta. Putem controla meciul și pe zăpadă. Nu știu dacă suntem favoriți, dar am dovedit că suntem o echipă puternică pe teren propriu, unde am pierdut doar două puncte până acum. În plus, avem și un invitat special și trebuie să lăsăm o impresie bună. Este pentru prima dată când am întreg lotul la dispoziție. Va fi dificil să aleg primul 11. Dacă avem însă probleme, la pauză îl băgăm și pe Anelka”, a declarat antrenorul Forestei, Selim Benachour.

Paul Mateciuc crede că meciul de mâi­ne este deschis oricărui rezultat. “Este un meci al orgolilor pe care cred că-l așteaptă toată lumea din oraș, un meci de care pe care, deschis oricărui rezultat. Chiar dacă oaspeții au jucători buni, în special pe faza de atac, sunt încrezător că putem câștiga meciul cu Rădăuți”, a precizat căpitanul Forestei.

Rădăuțenii sunt mai puțin războinici în declarații

De partea cealaltă, rădăuțenii sunt mai puțin războinici în declarații, anunțând, prin vocea antrenorului Dorin Goian, că meciul de mâine este unul ca oricare altul. “Va fi un meci greu în care nici noi nu ne considerăm favoriți. Ştiu că cei din conducerea Forestei își doresc un singur lucru de la acest sezon: să bată Bucovina Rădăuți. Ne bucură că am ajuns o echipă atât de importantă pentru ei. Pentru noi, este un meci ca oricare altul, fără orgolii, ambiții sau prime speciale. Ar fi și culmea să existe orgolii între două echipe amărâte de Liga a III-a. Venim la Suceava să facem un joc bun, să câștigăm și să lăsam o impresie bună la final de an”, a declarat Dorin Goian, care a precizat că și Bucovina are tot lotul valid la acest meci. Dorin Goian se va reîntâlni cu Nicolas Anelka după mai bine de zece ani, cei doi fiind adversari direcți la EURO 2008, în meciul România – Franța, încheiat egal, scor 0-0. Şomuz Fălticeni încheie anul pe teren propriu, cu un meci important împotriva celor de la CSM Râmnicu Sărat, programat mâine, de la ora 14.00, pe stadionul Tineretului.

Programul ultimei etape a turului:

Şomuz Fălticeni – CSM Râmnicu Sărat

CSM Focșani – FC Botoșani II

Foresta Suceava – Bucovina Rădăuți

KSE Târgu Secuiesc – Ceahlăul

Metalul Buzău – Sănătatea Darabani

Sporting Liești – CSM Pașcani

Oțelul Galați – Ştiința Miroslava

Gloria Buzău va sta în această rundă. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …