Thursday , March 28 2024

Foresta și-a făcut norma de goluri în amicalul cu CSM Pașcani

Echipa suceveană s-a impus ieri, în fața divizionarei a treia, cu scorul de 5-1, într-un meci de pregătire disputat pe terenul sintetic al Liceului Sportiv. “Galben-verzii” și-au asigurat victoria prin golurile marcate de Rusu (2), Cerlincă, Drugă și Vraciu. In alte cinci rânduri, elevii lui Cristi Popovici au trimis mingea în bară

Amical. Foresta - Rusu

Foresta și-a făcut norma de goluri și în cel de-al patrulea meci de verificare din această iarnă, echipa antrenată de Cristi Popovici reușind să se impună, cu scorul de 5-1, în amicalul disputat ieri, pe terenul sintetic de la LPS, în fața divizionarei a treia CSM Pașcani. După o primă ocazie semnată de Drugă, a cărui centrare a lovit bara, oaspeții au deschis în mod surprizător scorul în minutul 10, când Nuțescu a profitat de o respingere greșită a defensivei sucevene și l-a învins pe Niga cu un voleu plasat de la 20 de metri. Foresta a reacționat imediat, restabilind egalitatea două minute mai târziu, când Cerlincă a pătruns în zona centrală și a inscris cel mai frumos gol a întâlniri de ieri cu un șut de la 25 de metri la care mingea a lovit bara înainte de a intra în poarta apărată de Turiță.

Anunțat de ocazia lui Rusu, blocat în poziție de unu la unu de același Turiță, și de execuția lui Dumitriu, care a trimis în transversală direct din corner, golul de 2-1 a ve­nit la jumătatea primei reprize, când Drugă a impins mingea în plasă din fața porții, la o fază în care pășcănenii s-au oprit pentru un off-side inexistent.

“Galben-verzii” s-au jucat apoi cu oca­ziile, Drugă și Dumitriu, fiecare cu câte un șut în transversală, și Cerlincă, în două rânduri, ratând desprinderea. Scorul pauzei, 3-1, a fost stabilit de Vraciu, care și-a trecut în cont primul gol din acțiune în tricoul Forestei, după ce a finalizat o centrare pe șase metri venită de la Drugă. In repriza secundă, a venit și rândul lui Rusu să spargă ghinionul, decarul sucevean semnând ultimele două golurile ale în­tâlnirii. Mai întâi a înscris cu un șut în forță din interiorul careului, iar mai apoi a stabilit scorul final cu o execuție plasată pe lângă portarul advers.

Formația antrenată de Cristi Popovici a încheiat meciul cu cinci goluri și cinci bare în cont, Rusu fiind aproape de hattrick pe final.

Foresta a început meciul de ieri în formula: Niga (’30 Muntean) – Bălan, Lung, Asanache, Semeghin – Cerlincă, Dumitriu, Dănilă, Drugă – Rusu, Vraciu. Stănescu și Mutu au intrat la pauză, iar Hânțăscu – Mihălăchioaie, Florescu, Ivan, Strugariu, Coroamă, C. Buziuc și Vicovanu au evoluat în ultima jumătate de oră a întâlnirii.

Popovici nu se lasă păcălit de rezultatele din amicale

Cristi Popovici nu se lasă însă păcălit de victoriile la scor înregistrate de Foresta în ultimele trei partide amicale: 3-0 cu Bucovina Rădăuți, 5-0 cu CSM Roman și 5-1 cu CSM Pașcani. “Pe mine nu mă păcălesc asemenea scoruri. Nu vreau să jignesc echipa din Pașcani sau celelalte echipe cu care am jucat în pauza de iarnă, dar dife­rența dintre noi și adversarii din pregătiri este mare și nu putem să ne dăm seama exact de cât de bine este rodată echipa noas­tră. Si astăzi (n.r. ieri) am avut me­­­ciul la discreție, dar tratăm în continuare cu superficialitate unele faze de poartă și am greșit din nou în apărare la faza golului primit. Nu sunt mulțumit de acest aspect”, a spus antrenorul principal al Fo­restei.

Au renunțat la transferul lui Corban

In altă ordine de idei, conducătorii clu­bu­lui de pe Areni au perfectat ieri transfe­rurile lui Lucian Asanache și Cătălin Vraciu, legitimându-i totodată la Foresta pe cei trei jucători de perspectivă de la LPS, e vorba de Mugurel Florescu, Cosmin Coroamă și Cosmin Buziuc. In schimb, “galben-verzii” au renunțat la transferul lui Alexandru Corban, care a evoluat în acest sezon pentru două cluburi: SC Bacău și FC Botoșani. Intr-o situație ase­­mănătoare se află și Robert Gru­me­zescu, care a jucat în tur pentru CS Darabani și ACS Berceni, iar acum așteaptă de­cizia comisiilor FRF pentru a putea avea drept de joc la Foresta. “Corban s-a an­trenat cu noi, urma să-l bag la joc cu CSM Pașcani, să-l integrez ușor-ușor în echipă, dar, din păcate, am aflat că a evoluat deja pentru două cluburi în acest sezon și nu mai poate juca în altă parte decât la FC Botoșani până la finalul campionatului. In privința lui Grumezescu, cred că situația lui se va rezolva pentru că ACS Berceni s-a desființat. Oricum, el este accidentat în acest moment. Avem până la urmă un lot format din 25 de jucători, astfel că sunt soluții în ofensivă. Il putem folosi vârf inclusiv pe Cerlincă”, a explicat antrenorul Cristi Popovici. In următorul meci amical, penultimul din această iarnă, Foresta va întâlni astăzi, cu începere de la ora 11.00, pe terenul sintetic de la LPS, liderul Ligii a IV-a din județul Suceava, Bucovina Rădăuți. (Dă­nuț CHIDOVET)

Vezi si

LPS Suceava se menține pe podium în Liga Elitelor U14

LPS Suceava a rămas pe podium în Liga Elitelor U14, după ce a câștigat derbyul …