Saturday , April 20 2024

Foresta şi-a amânat reunirea

Din cauza gerului din aceste zile, reunirea lotului sucevean a fost reprogramată pentru lunea viitoare. “Trei zile în plus sau în minus sunt irelevante la începutul pregătirilor. Este timp suficient până la plecarea în cantonament ca jucătorii să se reacomodeze la efort”, a explicat antrenorul Cristi Popovici. Tehnicianul Forestei speră ca Dorin Goian să se răzgândească în privinţa demisiei din funcţia de preşedinte al echipei sucevene. “Dorin Goian este o persoană cu o credibilitate maximă. Sper să nu ia o decizie pripită. Avem nevoie de continuitate şi cred că în jurul lui se pot construi lucruri frumoase la Suceava”, consideră Cristi Popovici 

Foresta - Popovici

Foresta şi-a amânat reunirea lotului de jucători pentru lunea viitoare. Decizia a fost luată ieri de către conducerea clubului sucevean după o consultare cu antrenorul principal Cristi Popovici. “Tinând cont de frigul de afară, nu-şi avea rostul să ne reunim miercuri. Trei zile în plus sau în minus sunt irelevante la începutul pregătirilor. Este timp suficient până la plecarea în cantonament ca ju­cătorii să se reacomodeze la efort”, a explicat Cristi Po­povici. “Galben-verzii” vor efectua cantonamentul de iarnă în perioada 24 ianuarie – 3 februarie, la complexul BTT din Câmpulung Moldovenesc. Va fi un stagiu destinat exclusiv acumulărilor fizice, fără meciuri amicale. “Nu sunt adeptul amicalelor pe parcursul cantonamentului, mai ales iarna, când terenurile sunt îngheţate, iar jucătorii riscă să se accidenteze şi să piardă cea mai importantă perioadă a pregătirilor. Imi doresc să facem patru jocuri de verificare la revenirea din cantonament”, a spus Cristi Popovici.

Cristi Popovici vrea întăriri în fiecare compartiment

Seful băncii tehnice de pe Areni a precizat că îşi doreşte cel puţin trei achiziţii de jucători până la plecarea în cantonament. “Imi doresc întăriri în toate compartimentele, pe pos­­turile de fundaş central, mijlocaş central şi atacant. Am văzut că s-au vehiculat câteva nu­me, acum rămâne să vedem pe cine putem aduce. Dacă ne întărim pe toate cele trei posturi, e în regulă”, a spus Popovici. Printre numele vehiculate pentru un posibil transfer pe Areni se număra doi fundaşi ­ti­­tulari de la CSM Râm­nicu Vâlcea, Cătălin Pâr­vulescu şi nigerianul Samson Nwabueze, doi jucători de la Dacia Unirea Brăila, stoperul Răzvan Adăs­că­liţei şi mijlocaşul Cosmin Nea­gu, precum şi atacantul Cătălin Vraciu, care anul trecut a făcut parte din lotul prim-divizionarei ACS Poli Timişoara, ultimii trei lucrând sub comanda lui Cristi Popovici la Sport Club Bacău. Speră ca Goian să se răzgândească în privinţa demisiei Cristi Popovici speră ca Do­rin Goian să se răzgândească în privinţa demisiei din funcţia de preşedinte-executiv al Forestei. “Plecarea lui Dorin Goian din fruntea clubului nu are cum să fie în regulă. El m-a convins să vin la Suceava. Sper să se răzgândească. Dorin înseamnă enorm pentru fotbalul sucevean. Este un om respectat în toată ţara şi un factor extraordinar de imagine pentru aceas­tă echipă. Totodată e o per­­­soană cu o credibilitate ma­ximă. Sper să nu ia o decizie pripită. Avem nevoie de continuitate şi cred că, în jurul lui se pot construi lucruri frumoase. De ce nu, poate într-un viitor apropiat să ducă Foresta în Liga I”, consideră Cristi Popovici. Dorin Goian a anunţat că vrea să renunţe în această iarnă la funcţia de preşedinte-executiv al Forestei, din cauza faptului că autorităţile locale nu şi-au onorat promisiunilor şi nu au virat în conturile echipei de fotbal întregul buget promis pe anul trecut. Foresta va relua campionatul pe data de 25 februarie, când va primi, pe stadionul Areni, vizita echipei ASU Politehnica Timi­şoara. (Dănuţ CHIDOVET)

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …