Friday , April 19 2024

Foresta s-a întors cu trei puncte de la Miroslava

Fără să strălucească, trupa lui Petre Grigoraș s-a impus sâmbătă, pe terenul ieșenilor de la Ştiința, cu scorul de 3-2, într-un meci din cadrul etapei a IV-a a Ligii a III-a. “Galben-verzii” au marcat prin Marin, autorul unei duble, și Drugă, care a transformat un penalty. Neînvinsă de la startul sezonului, Foresta a urcat pe locul 2 în clasamentul seriei

O echipă mare câștigă și atunci când joacă prost. Păstrând proporțiile, asta a făcut și Foresta, care, fără să strălucească, s-a întors sâmbătă, de la Miroslava, cu trei puncte, după ce s-a impus în fața gazdelor de la Ştiința, cu scorul de 3-2, într-un meci din etapa a IV-a a Ligii a III-a.

Pe stadionul din Uricani, într-un peisaj desprins parcă din stepa cazahă, trupa condusă de Petre Grigoraș a deschis scorul la prima și singura ocazie consemnată la poarta ieșenilor pe parcursul primei reprize. Era minutul 3, când Lungu a centrat din lovitură liberă, apărarea gazdelor a respins mingea până la Marin, iar acesta a înscris impotriva fostei sale forma­ții cu un șut la colțul scurt din zece metri.

Cu un nou antrenor pe banca, Cristi Popovici, gruparea ieșeană a preluat repede controlul jocului, tre­când pe lângă egalare până la pauză la șuturile lui N. Ichim și Edy Sandu, ambele parate de Ailenei.

Meciul s-a animat în repriza secundă, în debutul căreia Ştiința a reușit să egaleze prin Edy Sandu, dintr-un penalty acordat după un fault comis de R. Sumanariu, cel mai expus jucător sucevean de pe teren.

Echilibrul s-a rupt însă repede, odată cu minutul 55, când Agrigoroaei a văzut al doilea cartonaș galben după ce l-a ținut pe Vițelaru în propriul careu, iar din lovitura de la 11 metri dictată de centralul brăilean Tudorel Pîrlog, căpitanul Drugă și-a trimis echipa în avantaj.

În ciuda omului în minus, Miro­slava a egalat din nou în minutul 62, prin Unghianu, care l-a surprins pe Ailenei cu un șut de la 30 de metri.

Încurajați din tribună de o mică galerie, “galben-verzii” au luat-o de la capăt, reușind să revină în avantaj în minutul 67, când Marin a preluat o minge la marginea careului și a bifat dubla cu un un șut bine plasat.

Stănescu putea rezolva ecuația meciului, dar Turiță i-a anticipat lobul, iar la poarta opusă, gazdele i-au dat emoții taberei sucevene la câteva faze fixe avute pe finalul unui joc încheiat cu 3-2 în favoarea Forestei.

Foresta a început în formula: Ailenei – Sumanariu, Ichim, Vițelaru, Drugă – Lungu, Rigoni – Pavel, June, Căinari – Marin. Antrenor: Petre Grigoraș. Pe parcurs au mai intrat: Stănescu, Martin, Onofraș și Hagiu.

În runda următoare, Foresta va primi sâmbătă, pe stadionul Areni, vizita celor de la CSM Focșani. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …