Foresta s-a întors cu trei puncte de la Miroslava

16/09/19 ora:5:33am

Fără să strălucească, trupa lui Petre Grigoraș s-a impus sâmbătă, pe terenul ieșenilor de la Ştiința, cu scorul de 3-2, într-un meci din cadrul etapei a IV-a a Ligii a III-a. “Galben-verzii” au marcat prin Marin, autorul unei duble, și Drugă, care a transformat un penalty. Neînvinsă de la startul sezonului, Foresta a urcat pe locul 2 în clasamentul seriei

O echipă mare câștigă și atunci când joacă prost. Păstrând proporțiile, asta a făcut și Foresta, care, fără să strălucească, s-a întors sâmbătă, de la Miroslava, cu trei puncte, după ce s-a impus în fața gazdelor de la Ştiința, cu scorul de 3-2, într-un meci din etapa a IV-a a Ligii a III-a.

Pe stadionul din Uricani, într-un peisaj desprins parcă din stepa cazahă, trupa condusă de Petre Grigoraș a deschis scorul la prima și singura ocazie consemnată la poarta ieșenilor pe parcursul primei reprize. Era minutul 3, când Lungu a centrat din lovitură liberă, apărarea gazdelor a respins mingea până la Marin, iar acesta a înscris impotriva fostei sale forma­ții cu un șut la colțul scurt din zece metri.

Cu un nou antrenor pe banca, Cristi Popovici, gruparea ieșeană a preluat repede controlul jocului, tre­când pe lângă egalare până la pauză la șuturile lui N. Ichim și Edy Sandu, ambele parate de Ailenei.

Meciul s-a animat în repriza secundă, în debutul căreia Ştiința a reușit să egaleze prin Edy Sandu, dintr-un penalty acordat după un fault comis de R. Sumanariu, cel mai expus jucător sucevean de pe teren.

Echilibrul s-a rupt însă repede, odată cu minutul 55, când Agrigoroaei a văzut al doilea cartonaș galben după ce l-a ținut pe Vițelaru în propriul careu, iar din lovitura de la 11 metri dictată de centralul brăilean Tudorel Pîrlog, căpitanul Drugă și-a trimis echipa în avantaj.

În ciuda omului în minus, Miro­slava a egalat din nou în minutul 62, prin Unghianu, care l-a surprins pe Ailenei cu un șut de la 30 de metri.

Încurajați din tribună de o mică galerie, “galben-verzii” au luat-o de la capăt, reușind să revină în avantaj în minutul 67, când Marin a preluat o minge la marginea careului și a bifat dubla cu un un șut bine plasat.

Stănescu putea rezolva ecuația meciului, dar Turiță i-a anticipat lobul, iar la poarta opusă, gazdele i-au dat emoții taberei sucevene la câteva faze fixe avute pe finalul unui joc încheiat cu 3-2 în favoarea Forestei.

Foresta a început în formula: Ailenei – Sumanariu, Ichim, Vițelaru, Drugă – Lungu, Rigoni – Pavel, June, Căinari – Marin. Antrenor: Petre Grigoraș. Pe parcurs au mai intrat: Stănescu, Martin, Onofraș și Hagiu.

În runda următoare, Foresta va primi sâmbătă, pe stadionul Areni, vizita celor de la CSM Focșani. (Dănuț CHIDOVEȚ)