Friday , March 29 2024

Foresta s-a impus la scor în primul amical disputat pe Areni

Echipa suceveană a câștigat ieri, pe teren propriu, cu scorul de 5-1, în fața divizionarei a treia Petrotub Roman. Matei (penalty), Căinari, Bujor, Stănescu și Avram au semnat reuși­tele “galben-verzilor”, în primul amical după revenirea din cantonament.  “Echipa progre­sează de la meci la meci, dar mai avem mult de muncă. Nu suntem la un potențial ma­xim”, a spus antrenorul Adrian Iencsi u componenții Forestei au primit liber până luni  

 

Amical. Foresta - Petrotub

Foresta Suceava a înregistrat a doua și cea mai concludentă victorie de la startul pregătirilor din această vară, după ce s-a impus, cu scorul de 5-1, în partida amicală disputată ieri, pe stadionul Areni, în compania divizionarei a treia Petrotub Roman.

Marius Matei a deschis scorul în minutul 26, bifând primul gol de la revenirea la Suceava, după ce a transformat un penalty acordat ușor pentru un presupus fault asupra lui Bogdan Rusu. Anunțat de minge reluată în bară, golul egalizator al romașcanilor a venit la jumătate de oră de la fluierul de start, dintr-un penalty dictat parcă în compensație și transformat de portarul romașcanilor. Foresta a intrat totuși în avantaj la pauză, după ce Cornel Căinari a finalizat cu un șut la colțul lung o pasă venită de la Bogdan Rusu.

Adrian Iencsi a schimbat opt dintre titulari la pauză, iar “galben-verzii” au fost mai proaspeți în repriza secundă, chiar dacă veneau după un cantonament istovitor. Nou-intratul Vlad Bujor a dublat avantajul formației sucevene cu un șut din interiorul careului, în chiar primul minut de la reluarea jocului. Zece minute mai târziu, Stănescu a băgat un adversar cu tot cu minge în poartă, cu un șut puternic de la 20 de metri, scorul final, 5-1 în favoarea Forestei fiind stabilit de Avram, cu un lob elegant de la 16 metri.

Foresta (prima repriză): Hânțăscu – Bălan, Ferariu, A. Mutu, Semeghin – Dănilă, Avram – Rusu, Căinari, Cerlincă – M. Matei.

Foresta (repriza secundă): Niga – Mateiciuc, Burcă, D. Lung, Drugă – Stănescu, Sfrijan – Căinari, Avram, Rusu – Vl. Bujor.

Chiar dacă a apreciat faptul că “galben-verzii” au progresat de la un amical la altul, antrenorul Adrian Iencsi spune că are nevoie de un întreg tur de campionat pentru a omogeniza echipa și a o duce la capacitate maximă de joc. “Pentru mine, fiecare meci e concludent. Mereu văd ceva nou la jucători, care au arătat un progres de la meci la meci. Venim după un cantonament reușit, cu zece zile de pregătire la Câmpu­lung Moldovenesc și mă bucur că nu au apărut probleme medicale. Impor­tant era ca jucătorii să termine sănătoși acest sta­giu. Am încercat să fac pregătirea fizică astfel încât să ne adaptăm la programul Ligii a II-a. Mai avem în continuare mult de muncă pentru că nu suntem la un potențial maxim. Important este însă să luăm lucrurile din mers și să ne adăptăm la conjunctura care este în Liga a II-a. Lotul va fi omogen abia la finalul turului de campionat”, a declarat tehnicianul Forestei.

Adrian Iencsi este interesat să întărească lotul cu jucători tineri, ținând cont că în viitorul sezon echipele de Liga a II-a sunt obligate de regulament să titularizeze trei fotbaliști sub 21 de ani. “In acest moment, deși mi-am propus să conturez cât mai repede un lot competitiv, nu stăm bine din punct de vedere numeric. Probabil vor mai veni jucători. Suntem interesați de jucători sub 21 de ani, dar nu-i ușor să găsești jucători de valoare la această vârstă și care să se plieze și pe filozofia mea de joc”, a mai spus tehnicianul Forestei, care le-a dat liber elevilor săi până luni. (Dănuț CHIDOVET)

Vezi si

Fotbal. Bucovina Rădăuți începe play-off-ul cu un meci pe teren propriu

Echipa antrenată de Ovidiu Murariu înfruntă sâmbătă, de la ora 15.00, formația FC Bacău Bucovina …