Wednesday , April 24 2024

Foresta nu știe daca are adversar în etapa de maine

“Nu știm daca se joaca. Cei de la Pancota nu sunt obligați sa anunțe daca se prezinta sau nu la Suceava. Regulamentul permite acest lucru. E puțin probabil ca Soimii sa vina, dar trebuie sa fim pregatiți pentru orice eventualitate. Preferam totuși sa jucam”, a declarat antrenorul Cristi Popovici înaintea meciului pe care Foresta ar trebui sa-l joace în compania Soimii Pancota. Pentru gruparea aradeana, ramasa fara antrenor și cu jucatorii împarțiți în patru zari, o eventuala neprezentare pe Areni ar fi sinonima cu excluderea din campionat

 Foresta - Popovici

Foresta ar trebui sa primeasca maine, pe stadionul Areni, vizita celor de la Soimii Pancota, for­mație care nu a fost programata în runda precedenta a Ligii a II-a. In condițiile în care, regulamentul nu obliga cluburile sa anunțe Federația daca se prezinta sau nu la meciurile din deplasare, suce­venii vor afla abia în ziua jocului, la ora 11.15, daca au adversari sau daca vor caștiga la “masa verde”.

Cristi Popovici ar prefera ca meciul cu Soimii Pancota sa se dis­pute, precizand ca, în orice even­tualitate, “galben-verzii” își urmeaza programul normal de pregatire. “Nu știm daca se joaca. Cei de la Soimi Pancota nu sunt obligați sa anunțe daca se pre­zinta sau nu la Suceava. Regula­mentul permite acest lucru. Cand joci în deplasare, nu ești obligat sa anunți Federația daca te prezinți sau nu la meci. Cand organizezi tu meciul acasa, este cu totul altceva. Poți solicita sa nu fie delegați arbitri și observatori. E puțin probabil ca Soimii Pancota sa vina, dar noi trebuie sa fim pregatiți pentru orice eventualitate. Vom intra în cantonament și vom urma programul normal pe care îl aveam înaintea unui meci de acasa. Ne vom face datoria, vom ieși la încalzire, vom așteptam un sfert de ora, iar în cazul în care oaspeții nu se prezinta, la 11.15, se va fluiera sfarșitul meciului. Preferam totuși sa jucam meciul de sambata. Il consideram un meci ușor ținand cont de parcursul pe care l-a avut Pancota pana acum. Are un singur punct, a marcat o singura data și a primit o sumedenie de goluri. Nu cred ca ne favorizeaza daca nu jucam meciul. Poate doar prin prisma faptului ca ne ferim de eventuale accidentari sau scapam de unele eventuale cartonașe galbene”, a spus antrenorul Forestei.

Pentru gruparea aradeana, ramasa fara antrenor și cu jucatorii împarțiți în patru zari, o eventuala neprezentare pe Areni ar fi sinonima cu excluderea din Liga a II-a. “Poate este mai bine sa se retraga din campionat, ținand cont de rezultatele care le-au înregistrat și a modului în care au tratat competiția mai ales în primele etape, cand s-au prezentat cu juniori under 17 și au luat 18-0 sau 16-0. Nu au facut o propaganda buna Ligii a II-a, unde lumea s-a obișnuit cu meciuri importante”, a completat Popovici.

Popovici nu ia în calcul înlocuirea meciului cu un amical: “Daca apar cei de la Pancota din doua mașini, în dimineața meciului”

Seful bancii tehnice de pe Areni exclude varianta înlocuirii meciului de sambata cu Pancota cu un amical. “Era bine sa jucam macar un amical, dar pe cine sa chemi. De exemplu am putea chema Romanul, care sta în etapa de la sfarșitul acestei saptamani. Dar daca apar cei de la Pancota, din doua mașini, în dimineața meciului. Eu sper sa vina și așa”, a mai spus Cristi Popovici, care ia în calcul și organizarea unui joc-școala între componenții lotului.

Sedința de analiza de trei ore dupa înfrangerea de la Brașov

Cristi Popovici și-a bagat elevii în ședința. Au analizat împreuna, timp de trei ore, greșelile fa­cute în meciul de la Brașov, pierdut de “galben-verzi” în superio­ritate numerica: “Pare paradoxal, dar preferam ca Brașovul sa ramana cu toți jucatorii pe teren. Lucrul pe care l-am reproșat jucatorilor este ca am primit gol în superioritate numerica, nu ca nu am marcat. Ne pare foarte rau ca am ratat oportunitatea de a caștiga la Brașov, dar nu-i o catastrofa. Speram sa reîncepem seria de rezultate pozitive din urmatoarea etapa.”

“Chiar daca am pierdut la Brașov, atmosfera în cadrul lotului a ramas la fel de buna. Am înțeles unde a greșit fiecare. A venit prima înfrangere cu nea Cristi pe banca, dar trebuie sa mergem mai departe. De asta e frumos fotbalul. Nu putem caștiga tot timpul”, a completat Dorin Semeghin la conferința de presa de ieri.

Semeghin: “Ar fi o buna ocazie sa ne îmbunatațim golaverajul”

Capitanul “galben-verzii” vrea ca meciul de maine cu Soimii Pan­­cota sa se dispute. Pentru for­mația suceveana ar fi o buna oca­zie sa-și îmbunatațeasca golaverajul. “Ar fi rau sa nu jucam sambata. Vrem sa facem un joc bun și sa ne îmbunatațim golaverajul. Din pacate așa de cu echipele din fotbalul romanesc. Nu știi niciodata. Azi vin, maine nu mai vin la meci”, a spus Seme.

Balan și-a reluat de marți antrenamentele

Pentru fundașul Daniel Balan meciul de maine cu Soimii Pan­co­ta ar putea consemna revenirea pe gazon dupa o absența de o luna de zile. “Am început de marți antrenamentele, dar nu sunt recuperat în totalitate. Sper sa fiu 100% la meciul cu Steaua, sau chiar de sambata daca se joaca. Tot ora­șul vorbește doar de  meciul cu Steaua, dar trebuie sa o luam pas cu pas” a spus Balan.

Maine, pe stadionul Areni, in­trarea spectatorilor va fi gratuita, a anunțat conducerea administrativa a Forestei. (Danuț CHIDOVET)

 

Vezi si

CSU Suceava este finalistă în Campionatul Național pentru tineret

CSU Suceava s-a calificat în finala Campionatului Național de handbal masculin pentru tineret, după ce …