Thursday , April 25 2024

Foresta începe cursa pentru promovare pe teren propriu

Mâine, în runda inaugurală a Ligii a III-a, formația suceveană va primi, de la ora 18.00, pe stadionul Areni, replica gălățenilor de la Sporting Liești. “Galben-verzii” și-au prezentat înaintea meciului noile achiziții de jucători: 12 la număr. “Mi-aș dori mai întâi să câștigăm jocurile. Dacă vom putea să facem și spectacol, cu atât mai bine. De la această idee vom pleca și sâmbătă”, a precizat antrenorul Vespazian Colban, care consideră ca lupta pentru promovare se va da între patru-cinci echipe 

Foresta și-a prezentat ieri, într-o conferință de presă organizată la stadionul Areni, noile achiziții de jucători și obiectivul pentru viitorul sezon. Cu un nou antrenor pe banca tehnică, în persoana lui Vespazian Colban, “galben-verzii” vor ataca promovarea în Liga a II-a cu 12 nume noi în lot, este vorba de portarul Ionuț Ailenei (Sporting Vaslui), de fundașii Adrian Avrămia, Dudu Drugă (Aerostar) și Alexandru Ichim (Aerostar), de mijlocașii Vlad Stănescu (Bucovina Rădăuți), Andrei Cerlincă (Bucovina Rădăuți), Auraș June (Sporting Vaslui), Ruben Sumanariu (FC Hermannstadt), Valentin Hagiu (Sporting Vaslui) și Gabriel Hergheș (Avântul Frasin) și de atacanții Alex Marin (Ştiința Miroslava) și Nicolae Nemerenco (Dacia Chișinău).

Vespazian Colban se așteaptă la un campionat extrem de echilibrat, în care lupta pentru singurul loc promovabil se va da între patru-cinci echipe. “Ținând cont că este o echipă care a picat din Liga a II-a, Aerostar este principala noastră contracandidată la primul loc. Apoi, mai sunt CSM Focșani, Bucovina Rădăuți, mai nou, Ceahlăul, plus Oțelul, care poate fi o surpriză. Nu văd însă o echipă care să defileze. Va fi un campionat mult mai echilibrat decât cel de anul trecut, când Gloria Buzău și-a permis să aducă jucători cu mult peste nivelul Ligii a III-a. Cu multă disciplină și atenție la fiecare joc, ne putem atinge obiectivele în viitorul sezon”, consideră antrenorul principal al Forestei.

“Galben-verzii” vor debuta în noua ediție de campionat a Ligii a III-a, mâine, de la ora 18.00, pe stadionul Areni, contra celor de la Sporting Liești. Vespazian Colban este gata să sacrifice spectacolul în detrimentul rezultatului în fața unei grupării gălățene care s-a dovedit în sezon trecut extrem de periculoasă în meciurile din deplasare. “Mi-aș dori mai întâi să câștigăm jocurile. Dacă vom putea să facem și spectacol, cu atât mai bine. De la această idee vom pleca și sâmbătă, la meciul cu Liești, o echipă periculoasă ținând cont că în sezonul trecut a câștigat 21 de puncte din 42 posibile și a marcat 27 de goluri în meciurile din deplasare. Orice început de drum este dificil, iar cele mai importante sunt punctele”, a spus șeful băncii tehnice de pe Areni.

Vespazian Colban pleacă la drum în noua ediție de campionat cu un lot de 24 de jucători: Augustin Cărbune, Ionuț Ailenei – portari, Mădălin Onofraș, Dudu Drugă, Adrian Avrămia, Paul Mateciuc, Eugen Celeadnic, Alexandru Ichim, Andrei Vițelaru – fundași, Vlad Stănescu, Teodor Lungu, Ruben Sumanariu, Andrei Cerlincă, Cornel Căinari, Valentin Hagiu, Auraș June, Matteo Rigoni, Vasile Boca, Andrei Pavel, Gabriel Nergheș – mijlocași, Alexandru Marin, Robert Grumezescu, Robert Martin, Nicolae Nimerenco – atacanți. Tehnicianul “galben-verzilor” nu va putea miza în prima etapă pe serviciile lui Martin, Rigoni și Avrămia, toți trei fiind accidentați. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …