Friday , March 29 2024

Foresta e pregătită pentru primul meci oficial din 2017

“Jucăm primul meci acasă și este important să începem anul cu o victorie. Nu ne putem propune altceva decât să câștigăm cele trei puncte din jocul cu Timișoara”, a declarat antrenorul Cristi Popovici înaintea partidei cu Politehnica, programată mâine, de la ora 11.00, pe stadionul Areni, în cadrul etapei a XXII-a a Ligii a II-a 

 Foresta - Popovici

Foresta este pregătită pentru primul meci oficial din 2017, programat mâine, pe stadionul Areni, în fața Politehnicii Timișoara.

Cristi Popovici a prefațat întâlnirea cu bănățenii împreună cu două dintre achizițiile pe care “galben-verzii” le-au făcut în pauza competițională, este vorba de Lucian Asanache și Cătălin Vraciu.

Antrenorul formației sucevene consideră că este foarte important ca Foresta să câștige cele trei puncte dintr-un meci în care nu se teme atât de adversar cât de starea gazonului de pe Areni. “Am așteptat această perioadă cu meciuri oficiale în care să ne putem arăta măsura și care să ne mențină într-o anumită tensiune pozitivă după o pauză de iarnă destul de lungă. Jucăm primul meci acasă și este important să începem anul cu o victorie. Nu ne putem propune altceva decât să câștigăm cele trei puncte din jocul cu Timișoara. Partea delicată este că ne-am antrenat numai pe sintetic. Vom încerca să intrăm mâine (n.r. astăzi) pe gazonul de pe Areni, care sper să se prezinte în condiții bune la ora jocului. Vrem să atragem lumea la stadion și cred că sâmbătă va fi un joc plăcut. Asta dacă ne va ajuta și gazonul”, a spus Cristi Popovici.

Popovici nu se așteaptă la anti-joc din partea Politehnicii

Tehnicianul “galben-verzilor” a caracterizat și echipa Politehnicii, care, în opinia sa, nu va veni să facă anti-joc pe Areni. “Timișoara a arătat și pe parcursul turului de campionat ca o echipă bună, imprevizibilă, care a obținut rezultate bune unde puțini se așteptau. Mă gândesc în special la egalul de la Arad. E o echipă cu jucători tineri, care nu a adus jucători cu nume, dar care are o anumită omogenitate. E și o echipă harnică, care nu refuză jocul. Nu mă aștept să se pună pe două linii la Suceava”, a mai spus Popovici.

Asanache: “Trebuie să ne adaptăm la orice condiții de joc”

Anunțat titular în centrul defensivei sucevene, Lucian Asanache, consideră că “galben-verzii” trebuie să se adapteze la orice condiții de joc pentru a păstra cele trei puncte pe Areni. “Chiar dacă nu vom întâmpina cele mai propice condiții de joc, trebuie să ne adaptăm și să încercăm să câștigăm meciul de sâmbătă. Suntem pregătiți. Venim după o perioadă destul de bună, în care cred că ne-am reglat jocul din punct de vedere tehnico-tactic”, a declarat fundașul venit sub formă de împrumut de la Concordia Chiajna.

 Vraciu: “Sper să arătăm un nivel ridicat chiar de la primul meci”

La rândul său, Cătălin Vraciu, omul de la care se așteaptă golul în poarta timișoreană, consideră că “galben-verzii” sunt pregătiți pentru reluarea campionatului. “Venim după o perioadă de pregătire foarte bună, în care am încercat să acumulăm cât mai mult din punct de vedere fizic și să ne reglăm jocul din punct de vedere tactic. Sperăm ca aceste lucrurile să se vadă în jocurile oficiale și să evoluăm la un nivel cât mai ridicat chiar de la primul meci”, a precizat fostul goalgheter al formației Sport Club Bacău.

Antrenorul Politehnicii a pregătit meciul în funcție de adversar

De partea cealaltă, “alb-violeții” au plecat cu autocarul spre Suceava, unde erau așteptați să ajungă aseară, după un drum de peste 600 de kilometri. Sorin Brîndescu, antrenorul Politehnicii Timișoara, știe ce-i așteaptă pe elevii săi pe Areni. “Am informații despre cei de la Suceava, despre amicalele pe care le-au disputat. Cunoaștem componența lotului lor, le cunoaștem primul 11. Ne-am și antrenat în această săptămână în funcție de acest joc, astfel că s-ar putea să apară schimbări în așezarea noastră în funcție de adversar. Sperăm ca aceste schimbări să fie de bun augur, să fie eficiente, pentru a-i putea anihila. Noi ne dorim să câștigăm acest joc, dar rămâne de văzut dacă și reușim. S-ar putea să fie un atu suprafața de joc. În această săptămână am reușit să facem antrenamente pe iarbă, dar rămâne de văzut dacă ne putem adapta supra­feței de la Suceava. Ne-am uitat și la prognoză, pe sâm­bătă se anunță lapoviță și ninsoare. Sperăm să nu cedeze prea repede terenul“, a declarat Sorin Brîndescu, citat de druckeria.ro.

Meciul dintre Foresta Su­ceava și Politehnica Timișoara este programat mâine, cu în­cepere de la 11.00, pe stadionul Areni și contează pentru etapa a XXII-a a Ligii a II-a. (Dănuț CHIDOVET)

 

 

 

 

Vezi si

Fotbal. Bucovina Rădăuți începe play-off-ul cu un meci pe teren propriu

Echipa antrenată de Ovidiu Murariu înfruntă sâmbătă, de la ora 15.00, formația FC Bacău Bucovina …