Thursday , April 25 2024

Foresta bifează prima victorie în actualul sezon al Ligii a II-a

Echipa suceveană s-a impus sâmbătă, pe stadionul Areni, în fața argeșenilor, cu scorul de 2-0, într-un meci din cadrul etapei a VIII-a. “Galben-verzii” și-au asigurat victoria după pauză, prin francezul Chalabi (‘48) și Stănescu (’73), ultimul marcând un gol de generic cu un șut de la 30 de metri. Aproximativ 1.500 de spectatori au asistat la primul succes al Forestei într-un meci oficial după o “secetă”de patru luni de zile  

Liga2. Foresta (1)

Foresta Suceava a reușit prima victorie în actualul sezon al Ligii a II-a, după ce a învins pe CS Mioveni, cu scorul de 2-0, într-un meci desfășurat sâmbătă, pe stadionul Areni.

După șapte etape în care s-a chinuit să limiteze proporțiile scorului, “galben-verzii” au putut alinia în sfârșit o formulă competitivă, iar acest lucru s-a cunoscut pe gazon, unde formația antrenată de Nuno Pedro a jucat de la egal la egal cu gruparea argeșeană pe parcursul primei reprize.

Stănescu și-a încercat primul tirul la un sfert de oră de la fluierul de start, dar șutul expediat din lovitură liberă de mijlocașul sucevean a trecut pe lângă buturile oaspeților.

Replica argeșenilor a venit în minutul 17, când brazileanul Ayza a centrat perfect de pe partea stângă, dar Pirtea a reluat cu capul, din șase metri, pe lângă poarta lui Began.

Pappoe putea deschide scorul la jumătatea primei reprize, dar goalkeeperul Valentin Sima i-a “suflat” mingea de pe frunte funda­șului ghanez la o centrare din lovitură liberă.

La poarta opusă, Ayza s-a descotorosit printr-un fault de tânărul Onofraș, a șutat din unghi, dar portarul Began a fost la post și a respins mingea în corner de la colțul scurt.

Pe fondul unui arbitraj favorabil din partea centralului Ionuț Anghelinei, oaspeții și-au creat cea mai mare ocazie a primei reprize în minutul 32, când Neagoe a centrat din colțul careului, Ichim a reluat puternic cu capul, dar mingea a lovit pâmântul și a sărit peste bara transversală.

Foresta putea intra la cabine în avantaj, dar portarul Sima s-a intins și a respins mingea cu vârful degetelor la o lovitură de cap expediată de Pappoe. A fost 0-0 la pauză.Liga2. Foresta (3)

Incurajați din tribunele Areniului de aproximativ 1.500 de spectatori, “galben-verzii” au deschis scorul în minutul 48. Stănescu a executat repede o lovitură liberă de la mijlocul terenului, pasând mingea în adâncime pentru Chalabi, iar atacantul francez s-a desprins din marcaj și a șutat din prima, sub bara transversală, fără speranțe pentru Sima.

Execuția zilei în Liga a II-a a venit tot de la Suceava. In minutul 73, Stănescu a interceptat o mingea la 30 de metri, de unde a propulsat-o direct în vinclu, golul mijlocașului Forestei ajungând pe televiziunele naționale.

Cu un avantaj de două goluri pe tabelă și un public care a trecut la “ole-uri”, gazdele au jucat dezinvolt în ultimul sfert de oră, când și-au creat alte trei ocazii mari. Belevschi l-a pus la grea încercare pe Sima dintr-o lovitură liberă din colțul careului, iar nou-intratul Cătălin Coroamă s-a precipitat în două rânduri șutând peste din poziții bune.

Foresta – CS Mioveni s-a terminat 2-0. “Galben-verzii” au bifat astfel prima victorie într-un meci oficial după o secetă de mai bine de patru luni, iar la final au declarat fiesta în vestiar, unde de sâmbătă se petrecere pe muzică africană.

Foresta: Began – Onofraș (’90 Duceac), Diallo, Pappoe, Belevschi – Cerlincă, Stănescu, Acolatse, Kimbaloula – R. Sumanariu (’58 Coroamă), Chalabi. Antrenor: Nuno Pedro.

CS Mioveni: Sima – Tirică, Gugu, Ichim, Stoica – Mîrzenu, Pirtea (‘75 Vintilă), Andor, Mîrzeanu (’52 Iamandi), Ayza – Neagoe (’46 R. Lazăr), D. Ene. Antrenor: Adrian Mihalcea. cl liga 2

Rezultatele etapei a VIII-a:

Sportul Snagov – Olimpia Satu Mare 2-0

Ripensia Timișoara – Metaloglobus București 4-1

Luceafărul Oradea – Academica Clinceni 1-1

Foresta Suceava – CS Mioveni 2-0

Stiința Miroslava – FC Hermannstadt 1-3

Pandurii Târgu Jiu – CS Afumați 1-1

Dacia Unirea Brăila – FC Argeș Pitești 3-1

Politehnica Timișoara – CS Balotești 2-2

UTA Arad – Dunărea Călărași 0-1

ASA Târgu Mureș – Chindia Târgoviște (astăzi)

In runda viitoare, Foresta va evolua sâmbătă, la Sibiu, pe terenul liderului la zi al clasamentului, FC Hermannstadt.

Nuno Pedro: “Rezultatul este just. Vreau să părăsim cât mai repede ultimul loc”

Aflat la primul meci pe banca tehnică a Forestei, Nuno Pedro și-a felicitat jucătorii pentru victoria de sâmbătă, 2-0 cu CS Mioveni, pe care portughezul o consideră justă după aspectul jocului din repriza a doua. “Vreau să-mi felicit jucătorii pentru acest rezultat. Chiar dacă au intrat puțin nervoși în meci, au stat bine în teren în prima repriză și au reacționat bine în momentul în care au pierdut mingea. La pauză le-am spus să se calmeze, să pună mingea jos pentru că Mioveniul nu este o echipă chiar atât de tare. Dovadă că în repriza secundă am fost superiori adversarului, iar rezultatul de 2-0 este just. Chiar mai puteam marca unul sau două goluri pentru că, după pauză, adversarul ne-a pus probleme doar la faxele fixe”, a declarat antrenorul Forestei, care a ținut să mulțumească conducerii și publicului pentru sprijinul oferit la acest meci.Pedro Nuno

Nuno Claro spune că mai are nevoie de câteva săptămâni pentru a ridica jocul echipei la nivelul dorit. “Din punct de vedere fizic am stat mai bine decât la meciul precendent, progresăm, dar încă nu suntem la capacitate maximă. Nici pe plan tactic nu stăm foarte bine pentru că avem mulți jucători noi și nu s-au creat acele automatisme, acele relații joc. Mai avem de lucrat”, a precizat antrenorul portughez, care a evitat să comenteze arbitrajul din prima repriză. “Nu obișnuiesc să vorbesc despre arbitraj. Au fost greșeli, dar n-au influențat rezultatul”, a spus Nuno Pedro.

Seful băncii de pe Areni vrea ca Fo­res­ta să părăsească cât mai repede ultimul loc al clasamentului și nu este speriat de faptul că, în runda viitoare, “galben-verzii” vor juca în fieful liderului campionatului, FC Hermannstadt. “Este doar un meci pe care vom încerca să-l câștigăm. Nu contează dacă jucăm cu liderul clasamentului sau cu echipa de pe locul 19. Trebuie să pregătim jocul, să studiem slăbiciunile adversarului și să jucăm fără frică. Vreau să părăsim cât mai repede ultimul loc al clasamentului”, consideră Pedro.

Mihalcea a dat vina pe atitudinea elevilor săi

De partea cealaltă, antrenorul celor de la CS Mioveni, Adrian Mihalcea, a pus înfrângerea de pe Areni pe seama letar­giei din jocul echipei sale. “Este un meci câștigat fără drept de echipa gazdă. A fost o letargie generală în rân­dul jucătorilor noștri. Am comis foarte multe greșeli, am pierdut foarte multe dueluri unu la unu, am luat golurile pe care le-am luat și am jucat fără orizont pe faza de atac. Am crezut că o să câștigăm doar venind așa în plimbare la Suceava. Trebuie să acceptăm această în­frângere rușinoasă și să pre­gătim mai bine ur­mătorul meci”, a declarat Mihalcea.

Fostului dinamovist i-ar plăcea ca Foresta să-i încurce sâmbătă pe cei de la Sibiu: “La cum arătăm în momentul de față, noi nu putem fi niciun fel de pretendentă la promovare. Mi-ar plăcea totuși ca Foresta să-i încurce pe cei de la Sibiu. Astfel ar fi mult mai atractiv campionatul”. (Dănuț CHIDOVET. Foto: Codrin MALES)

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …