Thursday , April 18 2024

Foresta a urcat pe podium după victoria cu Hușana Huși

Echipa antrenată de Petre Grigoraș s-a impus ieri, pe stadionul Areni, în fața nou-promovatei vasluiene, cu scorul de 4-0, prin golurile marcate de Cerlincă, Onofraș, Drugă (penalty) și Grumezescu. In alte două meciuri ale rundei de ieri, Bucovina Rădăuți a pierdut sub Pietricica, în vreme ce Şomuz Fălticeni a făcut scor de tenis la Pașcani 

Foresta a urcat pe podium în clasamentul seriei întâi a Ligii a III-a, după ce s-a impus ieri după-amiază, pe stadionul Areni, în fața Hușanei Huși, cu scorul de 4-0, într-un meci din cadrul etapei a XII-a.

Trupa antrenată de Petre Grigoraș a jucat fără motivație în prima jumătate a reprizei întâi, când a amenințat timid poarta nou-promovatei vasluiene prin două șuturi de la distanță trimise de Rigoni.

Ce n-au reușit “galben-verzii’ din acțiune, a reușit Cerlincă dintr-o faxă fixă, mijlocașul gazdelor deschizând scorul în minutul 24, dintr-o lovitură liberă de la 20 de metri, executată sub transversala porții apărate de Axinte. Formația suceveană își putea dubla avantajul nouă minute mai târziu, dar Marin a nimerit bara din centrarea lui Drugă.

Contrar cursului jocului, oaspeții puteau egala situația de pe tabela de marcaj la cinci minute după pauză, când filipinezul Tan Luke Xian a șutat din întoarcere la o palmă de buturile apărate de Ionuț Ailenei.

Anunțat de ocaziile nou-intratului Martin, golul doi a venit în minutul 74, când Onofraș l-a surprins pe goalkeeperul advers cu un șut-centrare din banda dreaptă, la care mingea a mușcat din bară înainte de a intra în plasă. Foresta a marcat din nou peste doar trei minute, prin căpitanul Drugă, care a transformat un penalty dictat pentru o cădere teatrală în careu a lui Căinari. Scorul final a fost stabilit Grumezescu, care a înscris din gura porții din centrarea lui Onofraș.

Foresta Suceava: Ailenei – Onofraș, R. Sumanariu, Mateciuc, Drugă – Vl. Stănescu, Rigoni – Hagiu, Căinari, Căinari – Al. Marin. Antrenor: Petre Grigoraș. Au mai intrat: R. Martin, June, Grumezescu și Pipoș.

N Bucovina a pierdut sub Pietricica. Şomuz a făcut scor de tenis la Pașcani

În alte două meciuri ale rundei de ieri, Bucovina Rădăuți a pierdut la limită, scor 0-1, pe terenul Ceahlăului Piatra Neamț, printr-un gol primit încă din minutul 8, în vreme ce Şomuz Fălticeni a încheiat setul la Pașcani, câștigând pe terenul ultimei clasate, cu scorul de 6-0, prin golurile marcate de Mateiciuc (2), Negură, Afalna, Plăcintă și Julei.

Rezultatele etapei a XII-a:

Aerostar Bacău – Ştiința Miroslava 2-1

CSM Focșani – Oțelul Galați 4-0

FC Botoșani II – KSE Târgu Secuiesc 2-1

Ozana Târgu Neamț – Sporting Liești 3-0

Ceahlăul Piatra Neamț – Bucovina Rădăuți 1-0

CSM Pașcani – Şomuz Fălticeni 0-6

Dunărea de Jos Galați – CSM Bacău 2-0

Foresta Suceava – Hușana Huși 4-0.

(Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …